Nytt år, med tid för reflektion

God fortsättning!

God fortsättning!

Både jag och bloggen har precis varit lediga i två veckor över jul och nyår, men nu är vi äntligen tillbaka. Med det nya året lämnar jag min gamla vardag bakom mig och gör min första rotation i traineeprogrammet. Det känns både väldigt spännande att testa på något nytt, men samtidigt tråkigt att sluta på en arbetsplats där jag har trivts väldigt bra. Nu när jag har slutat på tillbyggnaden av drottning Silvias barnsjukhus (TBS) vill jag ta tillfället i akt skriva om min första placering på traineeprogrammet.

Jag var på TBS i fyra månader och under min tid där trivdes jag väldigt bra samt hann lära mig mycket. På projektet tillhörde jag blocket som bygger försörjningscentral och kulvert till sjukhuset. Första dagen för mig på projektet fick jag träffa gruppen jag skulle tillhöra, en grupp bestående av tre personer som glatt hälsade mig välkommen. Jag fick en rundtur på kulvertdelen av projektet och fick höra flera hundra förkortningar för vad allt kallades. Det är ett stort projekt och jag förstod ganska snabbt att det skulle ta ett tag för mig hitta överallt och förstå hur allt hängde ihop. Något som underlättade för mig att komma in i arbetet på projekt var att det fanns tydliga rutiner för planering och möten, vilket verkligen är toppen för en ny.

Gjutning under min första vecka på TBS

Dagarna för mig på projektet gick och jag fick ett antal mindre uppgifter att sköta. På ett blockmöte fick jag frågan om jag ville ansvara för stålmontaget, vilket jag tyckte lät som en stor utmaning då jag aldrig gjort något liknande innan. Detta ledde till att jag svarade ja. En lärdom jag tar med mig från projektet är att det är viktigt att kommunicera mina tankar och min eventuella osäkerhet. Om jag inte berättar vad jag behöver är det svårt att få hjälp. Med tiden fick jag fler ansvarsområden och jag tycker det har varit väldigt kul att ha fått fortsatt förtroende. Detta, i kombination med att det alltid funnits någon att fråga om något är oklart tror jag bidragit till att jag trivts så bra.

Bild från min sista dag på TBS

Bild från min sista dag på TBS

I efterhand fick jag veta att mitt block till en början hade fått höra att jag skulle vara hos dem i endast två veckor. Jag måste säga att de höll masken otroligt bra för mig och jag kände mig välkommen i hela fyra månader. Detta inlägg vill jag avsluta med ett tack till alla kollegor ute på TBS som gör ett fantastiskt jobb och ett extra tack till Kulvert och FC blocket som har gjort mina första månader på traineeprogrammet så bra.

Hoppas det nya året har varit toppen för er alla!

Ida

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.