Ny rotation i en digital tid

Sedan jag senast skrev på bloggen har jag hunnit påbörja en ny rotation. Jag tänkte berätta lite mer om denna och hur det är att vara ny på jobbet utan att kunna träffas fysiskt.

En vanlig bild under de senaste veckorna med möte hemifrån via Teams. Som bakgrund i Teams skymtar en bild inifrån kontoret på Herrjärva. Med denna bakgrundsbild har flera kollegor frågat om jag suttit på kontoret när jag i själva verket arbetat hemifrån.

För en vecka sedan påbörjade jag min nya rotation inom Group Business Control inom Group Finance. Det är min tredje rotation i ordningen där jag tidigare arbetat inom Category Management och Foundation for the Future.

Group Business Control

På Group Business Control kommer jag ansvara för några olika projekt. För stunden arbetar jag med en konkurrentanalys för det första kvartalet under 2020, vilket innebär att jag analyserar hur NCC står sig jämfört med våra konkurrenter i branschen.

En annan uppgift jag har under denna rotation är att ta fram underlag för och att utveckla en digital onboarding-kurs som nya medarbetare inom Finance senare kommer ta del av som nya på NCC. Denna uppgift känns utmanande och just nu snurrar tankarna på vilket upplägg en sådan kurs kan tänkas ha.

Utöver dessa två projekt har jag även andra projekt och uppgifter som jag är övertygad om kommer ge mig en bred kunskap av Group Business Control och Group Finance.

Digitala möten

Som ni alla vet härjar Corona-viruset för fullt vilket har lett till att jag arbetat hemifrån sedan innan påsk och jag kan faktiskt inte på rak arm säga när jag senast satte min fot på kontoret. Det är en viss omställning att gå från fysiska till digitala möten men jag tycker ändå att det gått väldigt smidigt. Något som dock inte faller sig fullt lika naturligt är att ta en fika med sina kollegor men för detta finns det självklart lösningar – nämligen digitala ”fika-möten” som vi tar då och då.

När jag i förra veckan påbörjade min nya rotation kändes det lite speciellt eftersom jag inte träffat någon av mina nya kollegor fysiskt innan. Jag tycker dock att det gått förvånansvärt bra att vara ”ny på jobbet” där jag fått ett gott välkomnande på digitala ”fika-möten”.

Ha det bra till vi hörs nästa gång!
//Anton

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Johanna Liedberg

    15 maj, 2020 12:52

    Snyggaste kontoret har nog NCC, irl eller i bild spelar inte så stor roll 😉