Ny kollega varje dag

Hejhej bloggen! Det var med en stor spänning jag tog mina första steg in på huvudkontoret i Solna för nästan sex månader sen. Sedan dess har det hänt massor, jag har lärt mig enormt mycket och jag har stött på många nya kollegor. Mitt namn är Sanna Pettersson och jag har precis avslutat min första rotation som finanstrainee på Infrastructure.

Ekonomi i byggbranschen

Tiden går fort när man har roligt sägs det, och min första rotation på Infrastructures finansavdelning flög förbi. Jag har följt olika controllers i deras dagliga arbete och därigenom fått se vad som är aktuellt för stunden. Det har varit prognosgenomgångar, budgetering, bokslut och mycket mer jag fått vara med och lyssna på. För er som inte har haft möjligheten att ta del av vad en controller i byggbranschen gör måste jag bara säga – vilket jobb och vilken kunskap som krävs inom såväl ekonomi, juridik och om själva verksamheten.

Jag har därför försökt agera tvättsvamp och suga åt mig så mycket kunskap som möjligt från alla jag träffat.  Och jag har lärt mig massor. Men jag har inte bara haft lyxen att ta del all kunskap. Jag har även använt det jag lärt mig genom att vara med och bidra genom egna uppgifter. Det har varit uppgifter som att se över likviditeten, analysera inköp under projekt, se över lönsamhetssamband och ta fram en betalplan bara för att nämna några uppgifter.

Traineegruppen

Vår traineegrupp är den första på många år som består av både ingenjörer och ekonomer. För mig är det otroligt roligt, men även värdefullt. Värdefullt på det sättet att få ta del av andras traineeprogram och få höra vad de håller på med ute på kontoren/arbetsplatserna samtidigt som vi kan diskutera verksamheten från både ett ekonomiskt och mer byggbaserat perspektiv. Utöver den personliga kontakten har vi tagit del av presentationer från de olika verksamheterna, utbildningar och teambuilding-aktiviteter tillsammans.

Starkt kontaktnät

Jag räknade lite snabbt och under den här rotationen har jag kommit i kontakt med över 180 personer. Det motsvarar att jag har pratat med en ny kollega varje dag. Med tanke på att vi är mitt i en pandemi, låter det som en väldigt hög siffra. Jag tror dock att det har varit en stor del av att det här halvåret har gått så snabbt. Dagarna har varit väldigt varierade. Nu gör jag min första vecka på Property Developments finansavdelning. Jag ser fram emot att få ta del av deras verksamhet, utmaningar och alla nya kollegor jag kommer få träffa.

Trevlig helg!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Karolina

    21 februari, 2021 11:28

    Kul att läsa din blogg och Välkommen till några veckor hos oss på Property development!!