Nere i gropen – uppe med humöret

Hallå där bloggen! Nu var det länge sedan vi hördes. Jag har efter mina drygt 2 månader på kalkyl nu återvänt till produktion, där jag ska ägna sommaren åt betonggjutningar.

Hallå där bloggen! Nu var det länge sedan vi hördes. Jag har efter mina drygt 2 månader på kalkyl nu återvänt till produktion, där jag ska ägna sommaren åt betonggjutningar.

Under min tid inne på vår kalkyl och anbudsavdelning har jag hunnit vara med på flera spännande projekt, med varierande längd och pris. Jag har dels fått vara med på två olika ”Fas 1”-projekt, där vi på NCC får samarbeta med beställaren under tidiga skeden för att tillsammans skapa ett så bra projekt som möjligt. NCC Property Development ingår i det konsortium som är med och utvecklar Masthuggskajen, ett område som planeras vid Järntorget här i Göteborg. I kontrast till dessa stora och långsiktiga projekt fick jag även vara med och lämna anbud på en förskola, där upphandlingen sker genom LOU. Trots att det vara stora skillnader mellan de olika projekten jag var inblandad i så insåg jag att mycket av det arbete som läggs ner på kalkylen är samma oavsett slutsumman. De allra flesta hus och byggnader består trots allt av stommar, innerväggar, dörrar m.m. Jag är väldigt tacksam för att jag fått se allt arbete som läggs ner på våra projekt, långt innan det första spadtaget tas. Vill du läsa mer om vad som händer på kalkyl så kan du kolla in det här blogginlägget.

Veckomöte med redig macka

Kring nationaldagen var sista anbudet inlämnat, och jag packade ihop mina ägodelar i en flyttlåda för att ta mig ut till min nästa rotation som arbetsledare på Landvetter flygplats. Här på projektet ska vi förlänga den nuvarande flygplatsen med fler terminaler. Vi håller i nuläget mest på med rivning, markarbete och betong. Projekt där man gör en tillbyggnad till en befintlig, igångsatt verksamhet har särskilda utmaningar, vilka blir ännu fler när man tar hänsyn till de höga säkerhetskraven som finns på en flygplats. Lite mer än en vecka in i projektet är jag väldigt nöjd med min nya placering. Planen för min del är att jag ska vara här väldigt länge, vilket är en fantastisk möjlighet att få följa ett projekt från startgroparna (bokstavligt talat då en stor del av arbetsområdet består av schakt) till färdigt hus. Mer om vad jag gör här på dagarna kommer ni få ta del av efter sommarledigheten.

Under rivning måste vi vattna och ställa upp ställning som hindrar material från att blåsa ut på landningsbanan

Håll i hammaren!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.