Mina tre mest använda ”verktyg” som arbetsledare

Jag är endast inne på min tredje vecka som arbetsledare så det finns en stor risk att den här listan under tidens gång kommer att redigeras. Men jag har lokaliserat tre ”verktyg” som jag använder frekvent under en arbetsdag.

Listan lyder, utan inbördes ordning:

 • Mobiltelefonen 

Inte så oväntat hamnar mobiltelefonen självklart med på denna listan. Den används för många ”ring en vän”-samtal när mina snickare eller underentreprenörer ställer kluriga frågor. Allas vår vän Google är också lättåtkomlig från denna manick. Där söker jag till exempel upp hur olika verktyg ser ut och vad olika byggtermer betyder. En annan bra funktion är kameran. Det är smidigt att ute på plats kunna ta en bild eller två och sen om det dyker upp funderingar inne på kontoret är det enkelt att titta tillbaka.

 • Tumstocken

Jag har kanske inte alltid så stor nytta av själva tumstocken i sig. Det har ännu inte varit många gånger jag behövt ta mått, även om detta kommer ske mer och mer under projektets gång. Däremot känns tumstocken som en självklar grej att ha med sig och jag känner mig lite mer som en i byggbranschen med en tumstock i fickan. Förutom att ta mått kan de också användas för att peka på saker som är svåra att nå eller för tidsfördriv genom att göra olika mönster (se bild nedan).

 • Högen med post-it-lappar

Vad vore världen utan post-it-lappar? Det perfekta sättet att skriva listor och kom-ihåg noteringar på. Jag fyller skrivbord och datorskärmar med lappar på saker jag ska beställa, vilka jag ska ringa och frågor som dyker upp. Finns ingen härligare känslan än att kunna skrynkla ihop den gula lilla lappen när en uppgift är utförd. Klister-funktionen är också bra då den ger möjlighet att fästa de extra viktiga kom-ihåg-lapparna på datorskärmen.

Johanna med sina favoritverktyg på arbetsplatsen.

Trevlig helg!
//Johanna

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • Monika Jansson

  9 oktober, 2020 18:19

  Hej Johanna, varför inte prova digitala post-it lappar och ha de på skärmen eller direkt i mobilen? Fantastiskt möjlighet att nyttja våra digitala verktyg i vardagen.

  • Johanna Henriksson

   14 oktober, 2020 08:55

   Hej Monika,
   Bra tips. Just nu använder jag mest analoga post-it-lappar men ibland även digitala anteckningar och notiser i kalendern. Det är nog en vanesak, jag får försöka använda digitala post-its mer och mer så det blir en naturlig del av min arbetsmetod.