Många erfarenheter rikare

Hej bloggen! Finance-traineen är tillbaka och det har hänt en hel del sen mitt senaste blogginlägg!

En tid på koncernen

Efter min tid på Industry började jag arbeta för koncernen. På ett stort företag som NCC finns det en uppsjö av koncernfunktioner men jag fick äran att arbeta med Group Reporting & Tax. Där fick jag hjälpa till med allt från att pricka kvartalsrapporten till det allt växande arbetet med EU-taxonomin. En otroligt lärorik tid, både från erfarenheter och de kontakter jag skapade.

Den andra delen av min tid på koncernen spenderade jag på NBS som är NCC ekonomisupport. En intensiv period som också var väldigt lärorik. Som trainee blev jag välkomnad med öppna armar i de olika arbetsgrupperna och fick se allt arbete de gör bakom kulisserna för att få ekonomifunktionerna ute i verksamheten att fungera på bästa sätt.

Building Sverige

Efter koncernen har jag nu gått över till Building Sverige, ett av de fem affärsområdena inom NCC. Det som direkt slog mig var den stora skillnaden mellan Industry och Building. Därför har det varit väldigt intressant att får uppleva den här sidan av företaget också. Även om man redan idag försöker ta hjälp av varandra mellan affärsområdena tror jag det finns mycket mer att lära sig av varandra! I skrivande stund så har prognosarbetet börjat på Building. Den processen kommer jag följa från projektnivå upp till divisionen. NCC bedriver många och stora projekt, som var och en har sina svårigheter och utmaningar. Det kommer därför vara intressant att se hur man tacklar det i prognosarbetet.

Projekt Häktet Kristianstad

Ett av NCC:s projekt i mina gamla hemtrakter. Häktet Kristianstad.

Hösten nalkas

Sommaren har återigen susat förbi men för min del finns det mycket att se fram emot i höst. Efter tiden hos Building Sverige ska jag återigen till koncernen men denna gång bland annat arbeta med de stora förändringsprojekten Core finance och FP&A. Projekten är en del i ett större arbete om att skapa en data-informerad och analysfokuserad ekonomifunktion inom hela NCC. Erfarenheter från förändringsprojekten kommer jag med säkerhet ta med mig till våren då min tid som trainee går mot sitt slut och ett helt nytt kapitel börjar!

Ha en trevlig höst!
//Ludwig Levin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.