Konsten att handleda(s)

Hej!

Hej!

Just nu är jag i den fasen av traineeprogrammet där jag, för tredje gången, ska byta mellan två rotationer. Känslan är lite tudelad då jag ska lämna något som jag kan mycket bättre och är mer insatt i än när jag började rotationen. Men det är också väldigt spännande att få se något nytt och jobba med nya människor och få en ny handledare.

För mig är samarbetet och utbytet med min handledare, under de korta rotationerna, väldigt viktigt. En bra handledning kan hjälpa mig att snabbare sätta mig in i uppgiften, utmana och uppmuntra mig men också ge mig andra perspektiv och arbetssätt än det jag är van vid. Jag har haft turen att ha bra handledare där vi har utvecklat vårt samarbete och hittat just vårt sätt att jobba med varandra. Det är inspirerande att på olika sätt jobba med människor som vill dela med sig av sina erfarenheter och sin tid.

Det som jag tycker är bra under traineeprogrammet är att vi får en uttalad handledare under varje rotation där vi får lära oss att nära samarbeta med olika personer under en intensiv period. Det som mina handelare har haft gemensamt är ett stort engagemang och det engagemanget som jag har mött hoppas och tror jag att jag kommer möta även efter att traineeprogrammet är slut.

Jag tror att det är viktigt är att vi alla ser oss själva som handledare även om det inte är uttalat. För att ha en bra handledare; någon som vill hjälpa, stötta men också själv lära sig är guld värt. Jag tror att det är viktigt att alla ska se sig som handledare för vi kan alla lära av varandra och; ha roligt på jobbet!

Önskar er en riktigt trevlig helg!

//Mathilda Larsson, trainee avdelning Building i Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.