Konsten att göra två saker samtidigt

Jag har nu varit tre månader ute i produktion på projekt Nordtag. Skyddsskorna, som var rena vid skrivandet av mitt förra inlägg, står leriga i hallen och har ersatts av ett par höga stövlar.

Här i Ytterby varvas slutbesiktningar med starttillståndsmöten då ett projekt avslutas samtidigt som nästa påbörjas. Totalt så kommer det byggas ca 120 bostäder fördelat på 17 huskroppar och med tre olika typer av produkter. Hyresrätter, Betahus och radhus kommer dela yta i slutet av en gata som är kantad av nybyggnation. Bara ett stenkast bort ligger till exempel ett annat NCC-projekt.

Omväxlande dagar

Det är intressant att få ta del av både slutskede och uppstart på samma gång. Vissa dagar tar jag emot kök, går besiktningar eller sammanställer drift- och underhållspärm. Andra dagar mängdar jag armering, skickar ut offertförfrågningar, besöker leverantörer och skapar APD-plan.

För två veckor sedan lämnades två av husen över och hyresgäster flyttade in. Det är kul att se husen omvandlas till hem samtidigt som det blir en utmaning att färdigställa omkringliggande byggnader och mark så tätt inpå de boende.

Nästa rotation

Redan nästa vecka fortsätter mitt traineeäventyr med en ny rotation. Hädanefter kommer jag sitta med inköp och projektering på projekt Kvarteret Johanna. Ett stort projekt med både nybyggnation, ombyggnad och tillbyggnad. Byggplatsen ligger mitt i centrala Göteborg med Brunnsparken som närmsta granne så logistik är en viktig fråga. Detta blir något helt nytt mot vad jag har testat innan och jag är riktigt taggad på det som väntar.

Trevlig helg på er!

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.