Johan gästbloggar

Hallå där!

Hallå där!

Mitt namn är Johan Bredin och jag arbetar idag som trainee vid NCC Building i Stockholm. För ett år sedan befann jag mig i en ganska intensiv period innebärande startskede av både examensarbete och jobbsökande. Då jag genomförde mitt examensarbete växte mitt intresse för att i framtiden arbeta med byggprojektledning, vilket var en av anledningarna till att jag sökte tjänsten vid NCC Master Traineeprogram (MTP).

Sedan jag påbörjade min anställning i september 2018 har tjänsten som trainee för mig inneburit variation och arbetsglädje. Arbetet ger mig förutsättningar för ständig utveckling genom flera olika kontaktytor, på nya olika arbetsplatser med ett klimat som uppmuntrar eget initiativtagande och intressen. Kan det bli bättre?

Med ett intresse för stadsbyggnad och samtidens expanderande behov av bostadsoptimering genom god samhällsplanering, passar anställningen vid NCC Building väldigt bra. Avdelningen Buildning i Stockholm är uppdelad i två segment – Bostad och Hus. Precis som det låter ägnar sig Bostadssegmentet åt att bygga bostäder, medan Hussegmentet, där jag själv är placerad, bygger andra typer av fastigheter så som kontor, skolor, sjukhus och badhus.

ICAs nya huvudkontor I Solna

ICAs nya huvudkontor I Solna

Mitt dagliga arbete de senaste fem månaderna har inneburit att följa och bistå en av NCC:s projektchefer vid projektet Signalen i Solna. Med ICA som kund och Fabege som beställare har NCC låtit bygga ICA:s nya huvudkontor om totalt 44 000 m2. Projektet är i sin avslutningsfas och slutbesiktningen kommer att äga rum nästa vecka. Arbetsuppgifterna har varit mycket varierande och inneburit allt från hantering av slutdokumentation till att få möjlighet att lära av yrkesarbetarna (som den ”wannabe” snickare jag är). Jag har fått vara delaktig i bygg- och styrgruppsmöten, ekonomiplanering – bland annat i hantering av ÄTA (ändringar, tillägg och avgående) samt i arbetet med byggnadens miljöcertifiering. Det har varit väldigt lärorika månader som har gjort det tydligt för mig att genom erfarenhet skapas kompetens.

Inom de närmsta veckorna kommer jag byta avstigning i yrkesarbetarens tidiga timme vid Solna station, mot Ulriksdals station i en något senare timme för arbete på NCC:s huvudkontor med anbud. Det skall bli spännande med nya kunskaper och utmaningar och jag ser fram emot att bli ny på jobbet igen och få träffa nya medarbetare.

 

Trevlig helg!

// Johan Bredin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.