”Jag lär mig något nytt hela tiden”

Hejsan! Mitt namn är Alicia Halling och jag är trainee på Civil West. Jag tog examen ifrån Chalmers i våras och efter ett långt sommarlov började jag i september master traineeprogrammet här på NCC. Nu har det snart gått fem månader sedan starten, och jag har lärt mig väldigt mycket och lärt känna många nya kollegor.

Rotation 1

De första fyra månaderna av traineeprogrammet befann jag mig på Västlänken, deletapp Centralen. Ett otroligt stort och häftigt projekt att få ha varit en del av. Under min period där gick jag som arbetsledare för betong. Jag fick göra allt ifrån att vara med och ta emot betongleveranser för att se till att rätt betong hamnade på rätt plats och gå skyddsronder för att se till så att det inte finns några risker ute i arbetsmiljön. Jag har även varit med och arbetat fram arbetsberedningar. De är viktiga för att få en tydlig plan över arbetet som ska göras samt att det ska göras på ett så säkert sätt som möjligt.

       

 

Rotation 2

Just nu är jag på min andra rotation som är på projektet Tingstad Mark och Trafik, där även min traineekollega Alex var nu innan mig. Detta projekt skiljer sig en hel del ifrån projektet i min första rotation, både i storlek och arbetsmoment. Det ser jag bara som positivt. Att få ta del av olika typer av projekt och arbetsmoment är otroligt lärorikt, och något jag kommer ha en stor nytta av i min framtida karriär. Att ha suttit fem år i skolbänken har gett mycket, men att se det i praktiken gör att jag får en bättre förståelse för allt.
I denna rotation har jag varit sedan årsskiftet, och jag har än så länge gått bredvid arbetsledarna för att lära känna projektet. Projektet inkluderar bland annat VA-system och trafikanordningar vilket jag inte har haft så bra koll på tidigare. Så jag lär mig något nytt hela tiden.

   

Traineeträffar

I förra veckan sågs hela MTP-gänget här i Göteborg för den tredje traineeträffen. Vi gick utbildningen ”Att presentera och sälja en idé”. Det var en väldigt givande kurs där vi fick lära oss mer om presentations- och kommunikationsteknik. Vi fick hålla i presentationer för varandra och lära oss många bra knep för att nå fram till den vi kommunicerar med och göra det på bästa sätt. Traineeträffarna är alltid uppskattade tillfällen för oss traineer att lära oss mer om NCC. De ger tid för självutveckling och erfarenhetsutbyte.

Ha en fin helg!
/Alicia

 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.