Inclusive City Academy – en utmaning Beyond construction

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver nya kunskapsutbyten. Därför har NCC startat Inclusive City Academy. Upplägget är enkelt. Vi lyfter en konkret hållbarhetsutmaning där vi vill kick-starta en utveckling och låter tolv utvalda studenter hjälpa oss ta nästa steg.

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver nya kunskapsutbyten. Därför har NCC startat Inclusive City Academy. Upplägget är enkelt. Vi lyfter en konkret hållbarhetsutmaning där vi vill kick-starta en utveckling och låter tolv utvalda studenter hjälpa oss ta nästa steg.

Veckans mest inspirerande lunch åt jag igår tillsammans med de tolv studenter som i år ställer upp i NCC:s tävling Inclusive City Academy. Totalt tre lag redo att om en vecka ta sig an en hållbarhetsutmaning hämtad direkt från ett av NCC:s projekt. På 36 timmar ska de formulera en lösning. Målet är att det vinnande förslaget utvecklas vidare till konkret tillämpning.

Vi är riktigt nöjda med lagen, som är uttagna i hård konkurrens. Som vanligt rekryterar vi individer, men tänker team. Den individuella kompetensen och briljansen kan vara hur imponerande som helst, men är chanslös om den inte kombineras med förmåga att samverka med andra. Att kunna dela med sig, vilja lära sig från andra, kompromissa, driva gruppen framåt är avgörande för både din och teamets framgång.

NCC har mycket att vinna på att träffa framtida medarbetare på ett nytt sätt. Dels kan vi visa upp hur vi jobbar, vilken utvecklingskurva NCC just nu har inom exempelvis hållbarhet och hur vi i tidiga skeden har stora möjligheter att inte bar påverka projektet utan hela samhällsutvecklingen. Dels ger det oss möjlighet att hitta de talanger som brinner lite extra för social hållbarhet, samhällsutveckling och trivs med att arbeta i team.

Och sist men inte minst, vi behöver hjälp med att vrida och vända på viktiga utmaningar där vi vill behålla ledartröjan. Årets fokus ligger på inkludering, framför allt kopplat till upprustningen av miljonprogrammet. Hur kan medborgare och boende få bättre möjligheter att forma de städer de lever i? Hur ser en modernare och mer inkluderande medborgardialog ut? NCC har i sin undersökning Inclusivecity.com tagit tempen på de boende i de nordiska huvudstäderna. Undersökningen visar att stadsborna känner sig exkluderade i sina städer och att segregationen ökar. Oroande är att personer som bor i områden med lägre medelinkomst än genomsnittet upplever att de har mindre möjligheter att påverka utvecklingen i sina bostadsområden än personer som bor i mer välbärgade områden.

36 timmar är kort för att lösa ett så pass komplicerat problem. Men med fyra deltagare i varje lag har teamet totalt 144 arbetstimmar till förfogande. Den som vet att utnyttja dem på bästa sätt, tillsammans som lag, tror jag står och presenterar den bästa lösningen i Dome of Visions den 1 december

Välkommen att höra deltagarna i Inclusive City Academy presentera sina lösningar torsdagen den 1 december från kl 15 i Dome of Visions. Anmäl dig här.

My Kiiman-Håll, Head of Employer branding

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.