Henrik gästbloggar: Min roll som arbetsledare

Hej! Mitt namn är Henrik Sjöstrand och jag gör nu min rotation i byggproduktionen som arbetsledare. Jag tänkte berätta lite om projektet jag befinner mig på och mina tankar om rotationen som arbetsledare.

Hej! Mitt namn är Henrik Sjöstrand och jag gör nu min rotation i byggproduktionen som arbetsledare. Jag tänkte berätta lite om projektet jag befinner mig på och mina tankar om rotationen som arbetsledare.

Sedan augusti befinner jag mig i min första rotation som arbetsledare på ett byggprojekt i Staffanstorp, en liten bit utanför Lund. Istället för att rotera vid årsskiftet så valde jag att stanna kvar i min första rotation fram till sommaren för att slutföra projektet. Anledningen var en kombination av att det fanns ett fortsatt arbetsledarbehov, jag hade lärt mig projektet och jag visste att det skulle vara väldigt lärorikt. Något jag tror att man inte ska lägga alltför stort fokus på som trainee är rotationstiderna. Istället bör man fokusera på att göra bra avslut för att få ut mer av varje rotation, oavsett om rotationstiden gått ut eller ej. Att hinna med allt man ska kommer ändå att fixa sig, så länge man har en bra dialog med sina chefer.

En del av pelarmontaget i veckan där limträpelare sänkts ner genom befintligt tak för kommande takhöjning. Här under kommer en scenuppställning att rymmas i kombination med läktare.

Projektet jag befinner mig på är ett renoveringsprojekt som är uppdelat i två etapper. Den första etappen bestod av renovering av Staffanstorps kommunhus på sex våningar samt byggnation av ett bibliotek på bottenplan. Denna etapp hade pågått sedan början på våren 2017, för att överlämnas vid årsskiftet. I samband med årsskiftet påbörjades nästa etapp några hundra meter bort, där det förra biblioteket nu byggs om till en musikskola.

Att göra en rotation som arbetsledare är något man verkligen ska ta tillvara på eftersom det ger en gedigen inblick i företagets kärnverksamhet. Snabba beslut, direkt återkoppling till kollegor och samordning genomsyrar vardagen. Det är ständigt många bollar i luften och responsen på ens planering syns direkt eftersom alla på bygget påverkas. Jag tror det är få tjänster som erbjuder samma utvecklingsmöjligheter direkt efter studietiden som arbetsledarrollen på ett byggprojekt. De färdigheter jag har utvecklat mest genom rollen är definitivt ansvarstagande, organisering och hantering av olika typer av människor.

Avslutningsvis vill jag säga att jag hittills har haft en trevlig tid som trainee och ser fram emot kommande rotationer.

Ha en trevlig helg!

/Henrik Sjöstrand, Trainee Building Malmö-Lund

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.