Hälsningar från Stationslunden

Matilda heter jag och är Master Trainee på avdelning Bostad i Stockholm. Precis som avdelningens namn antyder så sysslar vi i princip enbart med byggnation av bostäder. Min första rotation som trainee har jag gjort i produktion på det eminenta projektet Stationslunden i Bålsta.

Se nedan för snabba fakta om projektet.

Illustration av husen i Stationslunden med fakta om dem.

I projektet har jag arbetat som arbetsledare och varit involverad i många olika arbetsområden. Bland annat har jag arbetat med byggnation av tak, vindar och carportar men även logistik och arbetsmiljö. De senaste veckorna har jag även hjälpt till med färdigställandet av första huset inför slutbesiktning.

Fabriken flyttar med

Att bygga hus är precis som vilken annan industriverksamhet som helst fast med en viktig skillnad. Normalt i en industri förflyttas en produkt genom en fabrik men vid husbyggnation så är produkten statisk och fabriken flyttas med. Det här blir väldigt tydligt på Stationslunden eftersom högst upp på gatan står i skrivande stund ett i princip helt färdigt hus där slutbesiktning ägde rum förra veckan och den här veckan flyttar de första privatpersonerna in i sina nya hem. I kontrast till det, längst ner på gatan håller vår stomentreprenör på att resa stommen på det femte och sista huset i entreprenaden.

Drönarfoto av husen

Just nu arbetar vi därmed i alla produktionsskeden samtidigt – utmanande, intensivt och jättekul!

Vill önska er alla en härlig helg och fjärde advent! Hoppas ni kan frossa i lika mycket julgodis som vi gör här på projektet just nu 😊

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.