Hallå bloggen, nu ska det bli lite fart här igen!

Efter att de gamla rävarna i MTP 2020 till slut makat på sig har vi i MTP 2021 nu äntligen tagit över bloggen.

NCC:s traineer på väg mot en ljus framtid

Innan detta ärofyllda uppdrag kunde lämnas över beslöts det att vi i de två trainee-generationerna skulle slå oss samman för ett stormöte under ledning av vår eminente HR-guru Johanna Liedberg. Syftet med mötet var att de äldre och visare skulle lära oss nybörjare vad det egentligen innebär att vara trainee och framförallt hur man sköter bloggen. Mötet hölls under förra veckan på plats på huvudkontoret och blev en riktig succé!

Det visade sig nämligen att mycket av de utmaningar vi nya stött på under våra första månader inte alls var speciellt unika och omöjliga. Det mesta kändes igen av våra föregångare som till och med lyckats komma på en massa fiffiga lösningar och tips för att reda ut problemen.

Workshop om Star Behaviours

Utöver att diskutera egna erfarenheter och idéer så genomfördes under trainee-träffen även en Star Behavior-workshop. Star behaviours är en viktig del av NCC:s nya strategiska inriktning. De konkretiserar hur vi vill arbeta och bete oss gemensamt på NCC. Detta är sammanfattat under de fyra rubrikerna:

  • Bygg tillsammans
  • Agera med omtanke
  • Ha och visa passion för att prestera
  • Genomför och följ upp

Vi var alla eniga om att det känns bra att jobba på ett företag som verkligen bryr sig om sin företagskultur och som uttryckligen uppmanar sina anställda att ha roligt på jobbet!

Taggade på traineetiden

Under veckan hann vi också med flera spännande föredrag, ett studiebesök på förbifart Stockholm OCH givetvis lite turistande inne i storstan.

Jag tror att alla från MTP 2021 kan skriva under på att träffen gjorde oss ännu mer taggade på trainee-tiden framför oss. Vi önskar det äldre gardet ett stort lycka till på sina vidare banor i den stora NCC-världen!

Ha det gott!

// Erik Bennermark, Malmö

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.