Goda förutsättningar för att starta sin karriär

Tja bloggen! För drygt ett år sedan satt jag och prokrastinerade pluggandet till den sista tentan innan masterexamensarbetet skulle påbörjas. Samtidigt gick huvudet på högvarv om vad jag skulle jobba med efter studierna - förvirringen var total. Jag fick då syn på en annons om NCC:s Master Traineeprogram, och valde att skicka in en ansökan. Det beslutet har jag inte ångrat en sekund.

Jag har sedan min uppstart i slutet på juni hunnit med rollen som arbetsledare i två projekt. Dessa två projekt har befunnit sig i olika stadier vilket har gett en otroligt bred insyn i byggprocessen. Under det första projektet på Hangar 5 i Bromma var jag delaktig i hyresgästanpassning av en butik. Där fanns stora krav på inbrottsskydd och brandsäkerhet, vilket gjorde byggandet komplext.

Bilder från projekt Nova.

Nytt stadie i projektet

Efter några veckors semester och vår uppstartsträff med MTP22-gänget, så var det dags för nytt projekt, fortfarande i rollen som arbetsledare. Denna gång blev det projekt Nova, som var i ett betydligt tidigare stadie av produktionen. När jag kom hit låg mitt främsta fokus på montage av stål och betonghåldäck, men allt eftersom stommen färdigställdes har fler aktiviteter kunnat dra igång.

Nu har projektet vuxit in i ett nytt stadie där fasadkompletteringar, hyresgästanpassningar, balkongmontage och takarbeten pågår. Samtidigt som installation av bland annat kraft, ventilationsaggregat och prefabricerade WC-moduler är återkommande aktiviteter. Där har jag lyckats få ner fingrarna i de flesta syltburkarna, men även fått ansvar för TA-planer och inventering av material och maskiner. Nu återstår endast någon vecka innan jag roterar till projektingenjör, fortsatt på det härliga projektet Nova!

Att se projektet växa, och min individuella utveckling med projektet, är fantastiskt roligt. Den utvecklingen ställer dock krav på organisationen. Det är därför jag anser att NCC som företag ger väldigt goda förutsättningar för en trainee att starta sin karriär på. Så passa på att skicka in en ansökan innan perioden stänger!

Glad fjärde advent och god jul 😀

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.