God jul från Häggvik!

Hej från Civil Stockholm! Jag heter Eira och är trainee på avdelningen Civil Stockholm. Till skillnad från mina traineekollegor som ni hittills fått läsa om bygger vi inte hus, utan utför alla möjliga arbeten som har att göra med mark och anläggning. Vi bygger allt från husgrunder och kvartersmark med lekplatser till tunnelbana och stora vägprojekt.

Den här veckan avslutar jag min första rotation som har varit ute i produktion i projektet Trafikplats Häggvik. Det är en av entreprenaderna på Förbifart Stockholm där Trafikverket är beställare.

Trafikplats Häggvik är den nordligaste in- och utfarten till Förbifarten vilket innebär omfattande arbeten med och intill E4:an som är tungt trafikerad. Arbetsplatsens placering intill motorvägen medför stora logistiska utmaningar med trafikomläggningar nattetid för att störa trafiken så lite som möjligt. Trafiken innebär också en arbetsmiljörisk vilket kräver ett gediget arbete för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

Har lärt mig otroligt mycket

Mina månader i det här projektet har varit otroligt lärorika. Jag har fått en fantastisk start med en blandning av arbete inne på kontoret på etableringen och ute på arbetsplatsen. På kontoret har jag bland annat drillats i att skriva underrättelser och ta fram underlag för dessa. Ute på arbetsplatsen har jag tagit vattenprover, inventerat kemikalier, hanterat avfall och ansvarat för den veckovisa miljöronden som utförs i anslutning till skyddsronderna. På miljöronden kontrolleras det bland annat att avfall sorteras korrekt och att kemikalier hanteras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

När mina dagar nu är räknade här i Häggvik vill jag rikta ett stort tack till alla fantastiska människor jag träffat under min tid här. Jag har lärt mig otroligt mycket men också haft det väldigt roligt på vägen!

God Jul och på återseende!
Eira

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • David Jansson

    10 januari, 2022 08:55

    Järngänget i Häggvik, kul att se hur ni ångar på. Allt gott!