God fortsättning från Göteborg och Västlänken!

Hej på er! Jag heter Axel och är trainee på avdelning Civil West. Efter att ha börjat min traineeresa på kalkylavdelningen på Lilla bommen, har jag från och med mitten av december varit på västlänken etapp E05 Korsvägen. Traineeperioden så långt har varit väldigt rolig och lärorik och jag ser mycket fram emot att fortsätta utvecklas.

Under kalkyltiden fick jag ge mig på både mängdning och kalkyler i mindre projekt, och fick en bra inblick i hur det arbetet går till. Under min nuvarande rotation sitter jag som Area planner på Lisebergsetappen av västlänken. Rollen innebär i stora drag att man arbetar och uppdaterar tidplan tillsammans platsledning och arbetsledare.


Att få komma till något av våra västlänksprojekt under traineetiden var ett önskemål från min sida, som i och med den här rotationen också uppfylldes. Att man själv får vara med och påverka hur traineetiden ser ut ser jag som en av de stora fördelarna med tjänsten.

Ser fram emot kommande rotationer

Under den korta tid jag nu varit med på Västlänken har jag lärt mig mycket. Jag har stött på mängder av nya metoder och arbetssätt, bland annat metoden med slitsmurar som används på vissa sträckor av tunneln. Slitsmuren bildar en del av den framtida tunnelväggen. På bilden ses en armeringskorg till en sådan, som väger cirka 70 ton.

En annan intressant metod som används är ett så kallat Cone Penetration test. Där sticks en kon ner i marken med olika hastighet och tryck för att testa hur jorden beter sig. Den fyrkantiga burken på andra bilden används till sådana test!

Jag ser mycket fram emot den fortsatta tiden på västlänken och kommande rotationer. Jag hoppas att ni med detta inlägg fått lite inblick i hur en traineetjänst på Civil West kan se ut!

God fortsättning!
Axel

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Tobbe

    20 januari, 2022 07:04

    Grym e du ! gött jobbat