Från affären till affär

Hej!

Hej!
Mitt namn är Rebecca Lord och det har återigen blivit min tur att gästblogga. Jag jobbar på Building Hus i Stockholm och drygt halva MTP-programmet har nu passerat för vår del, tiden har gått fort men som man brukar säga så gör den ju det när man har roligt! Under mina rotationer skulle man kunna säga att jag har gått baklänges sett till processen för hur ett projekt utformas, från idé till handling och slutligen till färdig produkt. Hittills har jag spenderat tiden ute i produktion på olika projekt men har nu roterat in till vår affärsavdelning där jag ska vara med och jobba hem nya projekt.

Under första dagen som trainee mötte jag tillsammans min chef och representanter från NCC eftermarknad vår beställare för ett projekt som vi tidigare uppfört för deras räkning. På samma projekt genomförde jag sedan min första rotation som arbetsledare för en hyresgästanpassning åt befintlig hyresgäst. Här jobbade vi stundvis parallellt med kollegor från eftermarknad som var där i ärende av just det som vi diskuterat på mötet den första dagen. Efter att hyresgästanpassningen var slutförd gick jag vidare till projekt Sergelhuset i centrala Stockholm. Här fortsatte jag först i arbetsledarrollen och gick senare över till att jobba närmare våra installationssamordnare. Efter dryga halvåret på Sergel roterade jag vidare, fortfarande i produktion men som projekteringsledare på två andra projekt. Det ena bestående av ett nytt hotell där befintlig byggnad förutom fasad ska rivas och det andra bestående av ombyggnation av en H&M-butik. Det var här väldigt lärorikt att få vara med och projektera ett nybyggnationsprojekt och ett ROT-projekt parallellt vilka innebär helt olika utmaningar.

 

En rolig detalj med denna rotation var att jag på det senare projektet blev återförenad med härliga kollegor från min första hyresgästanpassning, både platschef och dåvarande arbetsledarkollega. Då alla dessa projekt är belägna i centrala Stockholm hade jag också nära tillbaka till projekt Sergel som jag fortsatte att besöka flitigt, både för olika jobbärenden och även för nöjets skull av att kunna återse ännu fler kära kollegor. På bilden under ser ni min kollega Jonathan Persson, vi är väldigt olika men det konstaterades snabbt att vi kompletterar varandra väldigt väl (en av få saker som vi faktiskt har gemensamt är samma kaffesmak, vilken resten av platskontoret beskyller med att vara alldeles för stark).

Återförenat ”dream team”, jag och kollega Jonathan Persson som går NCCs arbetsledarskola.

Det har känts lyckat att gå denna ”bakvända” väg genom verksamheten. På så sätt har jag hela tiden haft med mig en egen uppfattning och erfarenhet av nästkommande steg och vad för resultat som förväntas av arbetet i de befattningar som jag har haft. Till mina roller mer ”hands-on” ute på plats var jag medveten om tiden efter produktion och överlämnandet till kund, att vårt arbete inte slutar där och vad detta kan komma att innebära. Vidare till projektering hade jag erfarenheten av att redan ha varit den som ska ta emot och (mer eller mindre tålmodigt) väntar på handlingarna och lösningarna som arbetas fram. Nu vidare till affär känns det fortsatt värdefullt att kunna ta med mig erfarenheterna från tidigare rotationer, med mer insikt i vad våra affärer innebär. Vad jag tar med mig från denna rotation återstår att se då den som sagt precis har börjat men jag är väldigt förväntansfull, önska mig lycka till!

Allt gott tills vi hörs igen framöver!

/ Rebecca

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.