Första rotationen avklarad och nya utmaningar väntar

Hej Bloggen! Jag heter Alexandra Särnström och är trainee på Building Väst. Jag valde att söka till traineeprogrammet under mitt sista studieår eftersom rotationsupplägget tilltalar mig som vill bredda mitt nätverk och utforska olika sidor av byggbranschen.

Hej Bloggen! Jag heter Alexandra Särnström och är trainee på Building Väst. Jag valde att söka till traineeprogrammet under mitt sista studieår eftersom rotationsupplägget tilltalar mig som vill bredda mitt nätverk och utforska olika sidor av byggbranschen.

Under det sista året av min studietid var jag tveksam på vad jag ville göra inom byggbranschen. Jag visste att jag ville lära mig mer praktiskt om produktionsfasen, samtidigt som jag var väldigt nyfiken på andra delar som ingår i byggprocessen. Så mina förväntningar var väldigt höga på traineeprogrammet. Nu – när cirka en tredjedel av programmet är utfört – kan jag säga att mina förväntningar hittills har mötts. Det har varit en väldigt insiktsfull och samtidigt rolig upplevelse att vara trainee på NCC.

En av de bästa sakerna med programmet är teamkänslan vi har mellan oss traineer. Trots att alla är på olika platser i Sverige och på olika rotationer känns det skönt att ha ett gäng som är i samma situation som en själv att bolla idéer med.

Min första rotation – ute i produktion

Min första rotation har varit som arbetsledare i ett projekt ute på Hisingen. Generellt ska man spendera cirka tre månader på varje rotation under sin traineetid, men här har jag fått tillbringa nästan sex månader. Detta är jag väldigt tacksam för, eftersom jag känner att det är den tid som krävts för att få en ordentlig inblick i hur produktion kan se ut och hinna bli bekvämare i arbetsledarrollen. Projektet är ett samverkansprojekt som omfattar nybyggnation av en verksamhetsbyggnad med hög säkerhetsklass, vilket för med sig speciella omständigheter i form av höga sekretess- och säkerhetskrav. Av den anledningen kan jag tyvärr inte bjuda på några bilder från de fina platt- och väggjutningarna som jag har fått vara med att planera och ansvara för under min tid där.

Utöver betonggjutningar har jag även fått beställa material, delta i planeringen av moment och aktiviteter i produktionen samt göra arbetsberedningar för dessa. Något som jag kommer ta med mig är hur mycket kompetens det finns hos alla personer runt omkring mig. Det finns mycket nyttig information och goda idéer att få från både arbetsledarkollegor och yrkesarbetare om man frågar.

Min nya tid på kalkyl

Denna vecka började jag på min andra rotation på kalkyl, där jag ska vara fram till maj ungefär. Då jag inte har många förkunskaper inom ämnet är jag riktigt taggad på att få se vad den här rotationen har att erbjuda. Planen är att jag ska få hjälpa till att räkna på hyresgästanpassningar på MIMO, för att lära mig de rutiner, tillvägagångssätt, mängdverktyg och ekonomiprogram som används av kalkylspecialisterna. Vart jag ska efter denna rotation får ni läsa om i nästa blogginlägg!

 

Trevlig helg på er!

Med vänliga hälsningar,

Alexandra Särnström

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.