Finnes: All världens möjligheter tillsammans med fantastiska kollegor

Sökes: Dig!

Sökes: Dig!

Finnes: All världens möjligheter tillsammans med fantastiska kollegor

Foto: Erik Mårtensson

Nu är det hög tid att börja fundera på din framtid, och vi hoppas ju såklart att den är hos oss på NCC. Vi erbjuder dig mängder av spännande möjligheter och utmaningar i roliga projekt, både för dig som är student och för dig som tar examen till våren.

Vi blir som sagt aldrig bättre än våra medarbetare. Som trainee, där du roterar under 18 månader, kommer man snabbt till insikt om hur viktiga sina kollegor är. Om jag skulle lyfta endast en sak som för mig symboliserar NCC, och har gjort sedan jag gjorde min första sommarpraktik här för fyra år sedan, så är det människorna som arbetar här.

Jag blir fortfarande fascinerad varje dag över all den kunskap, vilja att förändra, förbättra och lära ut, och den omtanke som man får möta. Och så blir jag ju såklart stolt över att faktiskt få vara en del av det här. Välj en arbetsgivare som tror på dig. Där du får vara dig själv, och utmanas och växa tillsammans med andra. Jag tror absolut att du kommer hitta det du söker hos oss.

För dig som tar examen till våren:

 • Traineeprogrammet är för dig som är nyutexaminerad civilingenjör inom Väg- och vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri, Industriell ekonomi eller annan bygginriktning. Traineeprogrammet pågår under 18 månader och innehåller båda fasta rotationer, så som produktion, inköp och kalkyl, men du har även stor möjlighet att själv påverka vilka rotationer du vill göra beroende på dina egna intresseområden.
 • Produktionsprogrammet är ett 12 månader långt program för dig som är nyutexaminerad med inriktning bygg och anläggning (120 eller 180 hp) från yrkeshögskola, högskola och universitet. Förutom arbete i produktion gör du även rotationer inom kalkyl och inköp. Målet är att du efter programmet ska gå in i en arbetsledande roll på NCC.

Såhär skriver My Royson som går Produktionsprogrammet just nu:

”Efter min utbildning kände jag att jag ville ha mer kött på benen och se vad byggbranschen faktiskt innebar. Det bästa med att gå en trainee är att man får se och prova på de olika delarna inom produktionen på NCC. Som trainee har man större möjlighet att röra sig över tjänsterollerna och på så sätt få en vidare bild av företaget innan man blir anställd på en specifik tjänst. Det finns så otroligt mycket att lära sig ute på en arbetsplats och jag är tacksam över att jag fick gå med yrkesarbetarna i några veckor för att få bättre förståelse för hur deras vardag ser ut. Jag tror att det kommer hjälpa mig i arbetsledarrollen. Att sedan ha möjlighet att vara på kontoret några veckor tror jag kommer hjälpa mig att knyta ihop säcken och förstå hur hela produktionskedjan fungerar. Från planeringsstadiet till själva byggandet av huset”.

För dig som är student: 

 • I vårt program Kompetensbygget får du lära känna NCC redan under studietiden. Programmet riktar sig till dig som är blivande civilingenjör inom Väg- och Vatten/Samhällsbyggnad och är en riktigt bra start på din framtida karriär.
 • Genom att göra praktik på NCC får du lära känna NCC – och vi får lära känna dig redan under studietiden. En praktikplats är en vanlig och meriterande väg till framtida anställning hos oss.

Såhär skriver Elsa Häggström om Kompetensbygget:

”Att få komma ut och applicera sina teoretiska kunskaper i praktik är otroligt givande och något alla borde göra tycker jag. Kompetensbygget gav mig den möjligheten och är något jag starkt rekommenderar att söka. Under mitt första år som kompetensbyggare har jag bland annat lärt mig hur det är att arbeta som arbetsledare och fått en större förståelse över rollerna som finns i projekt, inte bara för tjänstemän utan för yrkesarbetare och underentreprenörer, samt hur de samverkar. Jag har även lärt mig upprätta tidplaner och vikten av att de kontinuerligt följs upp med involverade parter. Inte nog med detta har jag fått ta del av NCCs arbete med att få projekt att bli mer hållbara genom bland annat att jobba med BREEAM certifiering.

Kompetensbygget ger dig inte bara en fot in på arbetsmarknaden utan även nya vänner, så tveka inte att söka för du kommer inte ångra dig.”

Klara Martinsson, som också går Kompetensbygget, beskriver sin tid såhär:

”Jag är så glad över att jag bestämde mig för att söka kompetensbygget! Under min tid på NCC har jag verkligen haft nytta av den kunskap som jag fått under min utbildning men också haft möjligheten att utveckla och tillämpa den i praktiken. På NCC har jag känt mig som en resurs och en del av ett team där alla arbetar för att effektivisera och göra ett bra jobb med högsta kvalité. Jag har träffat underbara medarbetare som stöttat mig och gjort mitt arbete både lärorikt och roligt. På NCC får man utvecklas och alla vägar står öppna om man bara visar att man vill. Under programmet har man även möjligheten att träffa andra kompetensbyggare från andra städer för att utbyta erfarenheter och kunskaper, vilket jag har tyckt varit jätteroligt. Om du är osäker på att söka kompetensbygget så hoppas jag verkligen att min erfarenhet fått dig att bestämma dig”

 

Nu är det redan helg, och bara en vecka kvar på min nuvarande rotation här på Eftermarknad. Jag har gillat det skarpt. Om en vecka börjar jag på projektering – det ska bli riktigt roligt. Men innan dess blir det en helg hemma i Småland och sedan traineeträff i Stockholm med bland annat dessa stjärnor:

 

En riktigt trevlig fredag!

// Mikaela Landin Hellqvist, trainee avdelning Hus Göteborg

Ps. Har du några frågor om hur det är att jobba på NCC är det bara maila mig på mikaela.landin@ncc.se

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • Jan ohlström

  7 november, 2017 15:58

  Hejsan. ?
  Händer det att ni söker
  murare oxå ibland?
  Mvh Janne ohlström.
  073 / 918 79 80.

  • Johanna Olsson

   13 december, 2017 11:29

   Hej Jan,
   Ber om ursäkt för dröjsmålet men nu har jag äntligen ett svar till dig. Murare är tyvärr inte någon tjänst som vi har utlyst så ofta, men om du tittar in på våra lediga tjänster så kanske du kan hitta något annat som passar. Du hittar alla våra lediga tjänster här: https://www.ncc.se/jobba-pa-ncc/lediga-jobb/
   Bästa hälsningar,
   Johanna, NCC

 • Jan ohlström

  7 november, 2017 15:58

  Hejsan. ?
  Händer det att ni söker
  murare oxå ibland?
  Mvh Janne ohlström.
  073 / 918 79 80.

  • Johanna Olsson

   13 december, 2017 11:29

   Hej Jan,

   Ber om ursäkt för dröjsmålet men nu har jag äntligen ett svar till dig. Murare är tyvärr inte någon tjänst som vi har utlyst så ofta, men om du tittar in på våra lediga tjänster så kanske du kan hitta något annat som passar. Du hittar alla våra lediga tjänster här: https://www.ncc.se/jobba-pa-ncc/lediga-jobb/

   Bästa hälsningar,
   Johanna, NCC