Ett sista inlägg men resan fortsätter

Hej, det är har nu blivit dags för ett nytt blogginlägg som även blir mitt sista inlägg som trainee. Det har varit väldigt skoj att dela med sig av rotationerna och jag hoppas det varit lika skoj att ta del av inläggen.

Burlövsbadet

Min tid ute på Burlövsbadet börjar närma sig sitt slut. Tanken var från början att jag skulle lämna nu i mitten av september. Men i dagsläget är planen (efter stora demonstrationer ute på Burlövsbadet, som inte klarar sig utan mig) att jag stannar kvar i några veckor till. Vi har en del moment att avsluta innan det är dags för vattenpåfyllning (v41) och efter det blir det mer naturligt att avsluta min rotation här på badet. Vilket även innebär att mitt mål om att vara den första som tar ett dopp på Burlövsbadet inte är kört.

När jag så småningom lämnar badet ska jag återvända till huvudkontoret där jag ska spendera min sista rotation. Rotationen ska bestå av inköpsarbete där jag tillsammans med en inköpsspecialist ska ha hand om inköpen till ett nytt projekt. Tanken är att jag även ska få tillbringa tid med en tidigare kompetensbyggare och trainee som idag arbetar som projektchef. Hon har gått en väg som jag själv mycket väl kan tänka mig att göra. Att få chansen att följa henne är en stor möjlighet som jag ser fram emot.

Inköp

Då min tidigare rotation på inköp blev väldigt kort, har jag nu fått chansen att göra en comeback. Omständigheterna ser bättre ut och inköpschefen har tillsammans med inköpsspecialisterna bäddat för en ordentlig rotation. Jag ser fram emot kommande rotation och känner efter en rotation ute i produktionen mig bättre förbered inför inköp. Detta då jag nu i många fall fått gå in och kika på de avtal vi tecknat med både UE och leverantörer, för att säkerställa vilka skyldigheter samt rättigheter vi har gentemot respektive part.

Projektstudio

Under kommande rotation ska jag även få möjligheten att vara med i projektstudion. Det är ett koncept hos NCC där syftet är att samla alla kompetenser i ett och samma rum och jobba med samma utmaningar tillsammans. Genom att samla teknik och produktionspersonal tillsammans med leverantörer, underentreprenörer och även beställare skapas en bättre möjlighet för att tillsammans leda projektet till ett gemensamt mål. Det blir enklare att i ett tidigt upptäcka både utmaningar och även potentiella framgångsfaktorer. Erfarenhetsutbytet förenklas och risken för att färre saker ”faller mellan stolarna” minimeras. En gång i veckan under projekteringen samlokaliseras teamet och har som mål att innan dagens slut gemensamt fattat diverse beslut.

Jag har under min period som trainee haft som önskemål att få en bättre inblick i projekteringsledarnas arbete. Genom att jobba med NCC Projektstudio kommer jag få just den inblicken som jag är ute efter.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.