Ett halvår som trainee

Lite drygt ett halvår har gått sedan jag började på NCC och jag tänkte i detta inlägg berätta lite om vad jag hittills har fått göra under mina olika rotationer men även om mitt första intryck av NCC.

Category Management

Min tid på NCC inleddes på centrala inköp och närmare bestämt Category Management. Kort sagt hanterar Category Management NCC:s ramavtal och verkar över hela NCC:s verksamhet i Norden. Här har jag fått delta i hela upphandlingsprocessen för ett nytt fönsterramavtal med allt ifrån anbudsgranskningar, leverantörsbedömningar och förhandlingsmöten. Att få en inblick i hur upphandlingsprocessen ser ut och vilka krav vi ställer på våra leverantörer har varit väldigt lärorikt. Jag kan avslöja att priset endast är en liten del av allt som gås igenom!

Ett urval av mina andra arbetsuppgifter har varit att ta fram olika köpbeteende- och ekonomianalyser som sedan presenterats. Jag har även fått pröva mina vingar på egen hand genom att både ansvara för och teckna mindre avtal – alltifrån konsultavtal till garderober och förvaringslösningar. Att på egen hand sitta med leverantörer har varit utmanande men väldigt utvecklande. Som tur är har jag haft kunniga kollegor som stöttat mig i detta arbete. Jag har verkligen trivts på Category Management med alla trevliga kollegor och intressanta arbetsuppgifter.

Foundation for the Future

För två veckor sedan påbörjade jag min andra rotation inom traineeprogrammet. Jag arbetar nu med Foundation for the Future (FFF) som är en process där vi lägger grunden för NCC:s kommande strategiperiod. Hittills har jag bland annat hunnit med att intervjua representanter från organisationen, sammanställt diverse material samt haft djupa diskussioner om hur vi kan dra nytta av NCC:s storlek och företagets kloka medarbetares olika kompetenser.

Framöver fortsätter arbetet där vi denna vecka ska presentera vårt nuläge för att få en indikation på vilken inriktning vi ska fortsätta mot. Kommande veckor väntar bland annat olika företagsbesök där vi ska ta del av goda exempel från andra verksamheter. Redan nästa vecka reser jag till Helsingfors där ett företag ska besökas. Det ska verkligen bli kul!

Reflektion över tiden som gått

Under min tid hittills på NCC har jag lärt mig otroligt mycket. Jag har fått många möjligheter att sätta mig in i organisationen, delta på intressanta möten och inte minst att få vara en del i koncernens strategiarbete. När jag satt i skolbänken för ett år sedan och skrev mitt exjobb kunde jag inte föreställa mig att jag så tidigt i min karriär skulle få möjligheten att arbeta på en sådan strategisk nivå i ett så pass stort företag som NCC. Jag är verkligen tacksam att jag fått möjligheten att bli en del av NCC och känner att det finns så mycket att lära. Jag ser fram emot vad kommande rotationer inom traineeprogrammet har att erbjuda!

Allt gott!
//Anton

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.