En god digital jul!

Hej bloggen! Hoppas ni har ordentligt med julkänsla hemma i stugorna!

Hej bloggen! Hoppas ni har ordentligt med julkänsla hemma i stugorna!

Nu har jag bytt projekt sen två veckor (och sagt hejdå till finaste Lilla Bergstomten <3). Min första rotation har verkligen varit fantastisk och jag kunde inte fått en bättre start. Nu gör jag min inköpsrotation på Mölndals Galleria. Inköp är ju superkul (och emellanåt supersvårt hehe) och jag trivs väldigt bra hittills!  

Igår var ialf Matilda på besök hos mig på gallerian, och vi fick en genomgång av hur vi på NCC arbetar med digitalt byggande – VDC (Viritual Design and Construction) och VR (Viritual Reality) av Gustav som jobbar i VDC-gruppen här i Göteborg (men först började vi med sushi-lunch, det är alltid en bra idé). VDC-arbetet handlar i grunden om att vi på ett systematiskt sätt ska delge, koppla samman och nyttja information mellan alla projektdeltagare från tidigt skede, i projekteringen, i produktion och hela vägen in i förvaltningen. Superspännande!!

Kort förklarat kan man säga att VDC är:

  • Samarbete (Collaboration): Hur vi arbetar tillsammans med våra samarbetspartner i projekt, till exempel genom att använda NCC Projektstudio.
  • BIM (Building Information Modeling): Hur vi skapar och använder information med digitala verktyg, såsom visualisering av tidsplanen, samordning av arbetsinsatser, kollisionskontroll, mängdavtagning etc.
  • Processer (Processes): Hur vi stödjer arbetet inom våra kärnområden som projektering, produktion och leverantörsprocesser.
  • Mätning (Metrics): Hur vi mäter värdet av våra handlingar.

15696909_10154009566636965_943210424_oDet fina med NCC som företag tycker jag är att alla människor omkring dig verkligen engagerar sig och tar sig tid att lära ut och visa saker, t.ex. som att Gustav mer än gärna visar oss hur vi arbetar idag och hur framtiden kan tänkas se ut. Det är grymt!

Så, från oss alla till er alla önskar vi en riktig GOD JUL!

//Mikaela Landin Hellqvist, Trainee avdelning Building West i Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.