Digitala studentinitiativ

Hej Studentbloggen! Jag passar på att skriva ett inlägg här på bloggen och låter ordinarie bloggare ta en välförtjänt paus den här veckan. Jag är själv inte trainee men jag arbetar med våra studentinitiativ där traineeprogrammen är inkluderat.

Genom min roll har jag bland annat ansvar för upplägget och utvecklingen av våra studentinitiativ vilket är ett fantastiskt roligt arbete. Jag får vara med och följa våra traineer under deras traineeperiod och jag får även arbeta tillsammans med blivande civilingenjörer som deltar i Kompetensbygget på NCC. Jag kommer dessutom i kontakt med många studenter runtom i hela landet. Det är riktigt kul att se och höra engagemanget och det driv som finns bland framtidens samhällsbyggare – det bådar gott för branschen!

Digitalt studiebesök

Med ett så stort driv och engagemang hos studerande så är det tråkigt att vi inte kan vara på plats på arbetsmarknadsdagar och erbjuda studiebesök i samma utsträckning som tidigare. Många arbetsmarknadsdagar har blivit digitala. Men att få se vad som sker på våra projekt genom studiebesök, och kunna se hur teorin används i verkligheten, är något som fortfarande efterfrågas ofta. Därför ställde vi om och bjöd in till ett digitalt studiebesök. Ett studiebesök på ett av våra största projekt – E05 Korsvägen – som är ett av NCC:s två deletapper på Västlänken i Göteborg.

Här kan du se en kort sammanfattad video från studiebesöket.

Tillsammans med min kollega Johanna arbetade vi fram idén. Under studiebesöket fick vi träffa två arbetsledare, Fahd och Nelly, som berättade om projektet och vad de arbetar med. Sedan besvarades frågor från de deltagande på studiebesöket.

Möjlighet att ställa frågor

Det är väldigt kul att kunna erbjuda studenter en möjlighet att få se vad som händer och kunna ställa frågor direkt till projekten – även om det inte är möjligt att det sker via ett fysiskt studiebesök. Vi kommer att fortsätta med att hitta möjligheter för er att ta del av vad som händer i våra projekt. Håll koll på våra sociala medier, där vi kommer att publicera när det är event på gång.

Nu hoppas vi på att så småningom kunna återgå till fysiska event igen där vi förhoppningsvis får möjlighet att träffa er.

Ta hand om er och ha det fint tills dess!

Dennis Hedebrand
Employer Branding Funktionsansvarig Sverige

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.