Det susar i löven, full fart!

 Full fart med nya Kompetensbyggare och Traineer!

 Full fart med nya Kompetensbyggare och Traineer!

Under de senaste veckorna har det varit full fart här på Vallgatan med nätverksträffar som har resulterat i i många nya bekantskaper och roliga minnen! Elisabeth heter jag och jag är samordnare för vårt praktikprogram Kompetensbygget samt för vårt Traineeprogram!

I slutet av augusti bjöd vi in årets nya Kompetensbyggare för en nationell uppstartsträff. På schemat stod bland annat erfarenhetsåterföring, lära känna NCC genom spännande möten och seminarier, studiebesök i Norrströmstunneln samt teambuildning.

Dagarna gick väldigt fort, som alltid när man har roligt, och jag kommer ta med mig många positiva minnen (bland annat det engagemang som visades under dagarna och alla glada miner efter vårt seglings-rejs)! Det är väldigt roligt och givande att höra var och en summera sin första sommar hos oss och jag ser fram emot att få följa gruppen under deras tid här på NCC! Nu är det skola igen för de flesta i gruppen, dock inte för våra 7-månaderspraktikanter från Luleå som är kvar hos oss till efter jul, och jag vill önska er alla lycka till under hösten!

kb

Segling med Kompetensbygget

 

kb2

Rulltrapporna i T-blå på väg ner till norrströmstunneln

 

Nu till nästa nätverksträff!

Under veckan som varit har vi haft den första nätverksträffen med vår nya traineegrupp och det känns i både huvud och kropp! Gruppen består av tio glada traineer (som synes nedan) fördelade över landet.

Vår första gemensamma träff går i dagarna tre. Under den första dagen låg fokus på att lära känna NCC lite närmre samt traineeprogrammet med dess syfte, mål och uppbyggnad. Under dagen genomfördes även en övning i partnering och vi avslutade med ett riktigt tufft box-pass!

Under de två nästföljande dagarna gick gruppen en utbildning vars syfte är att lära känna sig själv. Dagarna fylldes med diskussioner, grupparbeten och eget reflekterande och vi kommer ta med oss en hel del att jobba vidare med under programmets gång!

kb3

Traineegrupp – 14

 

Efter två intensiva och väldigt roliga uppstarter vill jag passa på att önska er alla, både Kompetensbyggare och Traineer, varmt välkomna till oss!

Vill du veta mer om Kompetensbygget eller om vårt Traineeprogram? Kika in på flikarna här bredvid, och om du har frågor är du välkommen att höra av dig till mig (mina kontaktuppgifter finns här på våra studentsidor)!

/Elisabeth

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.