Dags för 2017 – Gott nytt år!

Hej på er!

Hej på er!

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig jul & att ni är redo för att fira in det nya året! Under veckan som gått har jag haft möjlighet att sitta på NCC:s kontor i Göteborg där jag bland annat fått chansen att hälsa på mina trainee-kollegor på västkusten. Detta tycker jag är ytterligare en av de fördelar som trainee-programmet har lett till, då jag har fått möjlighet att lära känna resterande traineer och får se vad de jobbar med vilket ger mig än mer kunskap och förståelse för NCC som helhet.

Vi bygger mängder av spännande projekt, och två av dessa är Drottning Silvias barnsjukhus i östra Göteborg och Mölndals galleria i Mölndals centrum. Det första studiebesöket som jag fick vara med på i veckan var Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus där min trainee kollega Mathilda sitter som arbetsledare på Betong. Tillbyggnad Östra barnsjukhuset är ett projekt där NCC med Västfastigheter som beställare ska bygga ett nytt barnsjukhus bredvid det befintliga barnsjukhuset. Byggnaden rymmer lokaler för rehabilitering i entréplanet, operation och intensivvård på plan 1 och vårdavdelningar på plan 4, 5 och 6. På plan 2 och 3 finns viss administration samt teknikutrymmen. Byggnaden ska stå färdig 2020 och hade byggstart år 2015. I projektet jobbar vi i gemensam samverkan där projektets bästa är i fokus. Vi arbetar mycket med visuell planering (stooor smartboard) och använder oss av flera kommunikationshjälpmedel för att underlätta dialogen och öppenheten i projektet.

Tänk att vi på NCC bygger ett av världens mest framstående barn- och ungdomssjukhus inom högspecialiserad barnsjukvård, klinisk forskning och utbildning, helt fantastiskt ju! Kolla in filmen nedan:

Det andra studiebesöket som jag varit på under veckan som gått är Mölndals Galleria där Mikaela sitter med Inköp. Under dagen fick vi en rundvandring med Caroline som jobbar med KMA på projektet, som berättade om vilka utmaningar som ställs på såhär omfattande projekt och hur roligt det är att få vara med och utveckla Mölndals stad.

Under de kommande åren kommer det ske stora förändringar i Mölndals kommun, och  gallerian blir en viktig del i det stora stadsutvecklingsprojekt som påbörjats. Projektet startade under 2015 och planeras vara klart till 2018 där byggnationen av gallerian omfattar 32 000 m2, med plats för ungefär 70 butiker, P-däck och ovanför en utav de två huskropparna byggs även 145 stycken bostäder i olika storlekar. Hur häftigt?!

 

 

 

 

Jag som för tillfället sitter med olika skolprojekt ute i Nackaområdet i Stockholm är så imponerad över storleken på båda dessa projekt och arbetet bakom det hela. Då jag ursprungligen kommer från Göteborg är det så otroligt häftigt att se hur staden växer fram och allt som händer framöver. Ska bli så kul att följa utvecklingen!

Tack Göteborg för den här veckan och Gott nytt år till alla er läsare önskar vi traineer!

kopia-av-kopia-av-fullsizerender

// Maria Sturegård, Trainee avdelning Hus Stockholm

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.