Dags att säga hejdå till tiden som trainee

Hej bloggen! Gabriella heter jag och är numera en fd trainee på avdelningen Civil Stockholm. Sista maj i år tog mitt, och även de andra KTP-arnas traineeår slut. Under året som trainee har jag fått testa på både arbetet som yrkesmedarbetare, arbetsledare, anbudsingenjör, inköpare samt entreprenadingenjör vilket har varit grymt för att få den viktiga helhetsbilden.

Avslutningsträff

Vi i Kandidat Traineeprogrammet (KTP) hade i mitten av juni vår avslutningsträff nere i Göteborg där vi utvärderade året och knöt ihop säcken, hade det trevligt och åt mycket god mat. Vi hann även med två platsbesök, ett på Tagene bergtäkt och ett på det logistiskt svåra projektet kvarteret Johanna där vår MTP-kollega Linnea guidade oss. Att få träffas alla traineer från olika affärsområden – för ja, inom KTP representeras dom alla förutom PD, är riktigt bra! Man får dels en insyn i de andra områdenas arbete och svårigheter och då även större förståelse, men vi får också en kontakt att höra av sig till om det behövs i framtiden.

Min nya roll

Men nu är mitt trainee-år över och det är dags för mig att övergå till min nya fasta roll. Valet landade på entreprenadingenjör. Jag kommer att fortsätta ute i Täby Park där jag även gjorde min sista månad på programmet. Här är vi UE åt NCC Bostad som bygger flera kvarter med både bostadsrätter och hyresrätter åt Riksbyggen. Vi hjälper till med bl.a grundläggning, ledningsarbeten, återfyllning och finplanering. Vi ansvarar även för finplaneringen på kvartersmarken där vi arbetar direkt mot Riksbyggen som kund. I skrivande stund håller jag på med mina första prognoser innan det snart är dags för semester. Det är mycket nytt att lära sig, men jag får väldigt bra stöttning av organisationen ute på projektet, och jag inser att jag nog lärt mig en hel del det senaste året ändå.

Jag vill passa på att önska mina traineekollegor stort lycka till i sina nya roller samt en härlig semester till alla er som snart går på sådan!

Glad sommar!
/Gabriella

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.