Bygger på höjden i leran med hjälp av bredden

Hallå igen! Semestern är slut och jag är tillbaka ute i projekt. Sist jag skrev så hade jag precis börjat på kalkylavdelningen och arbetade hemifrån. Nu är jag i övergången mellan kalkyl och inköp. Denna rotation kommer jag att spendera ute på ett projekt som kallas MIMO (Mitt i Mölndal).

I Mölndal ska det byggas två kontorsbyggnader med anslutning till varandra och den intilliggande bron. Ett spännande projekt på en väldigt begränsad yta. När man tittar ut på den nuvarande parkeringsplatsen så är det svårt att föreställa sig hur det ska kunna få plats två byggnader, varav en är 17 våningar! Det är dessutom minst sagt utmanande geotekniska förhållanden med den härliga Göteborgsleran och pålar till närliggande byggnader och bro som inte får påverkas.

Projektet utförs i samarbete mellan NCC Building och NCC Infrastructure för NCC Property Development. Dessutom har det varit ett tätt samarbete med NCC Teknik för att hantera dessa komplicerade markförhållanden. Ett projekt som verkligen visar bredden inom NCC.

Här ska det få plats 40 000 kvm moderna kontor och handelsytor.

Mer varm i kläderna

Jag sitter i skrivande stund med planering inför markarbetena som snart ska dra igång. Bland annat med produktionstidplan, APD-plan och produktionskalkyl.

För egen del är det kul att så vara med från start av produktion på ett projekt efter att tidigare fått hoppa in mitt i projekt som är i full gång. Efter snart ett år som trainee så börjar jag även bli lite varm i kläderna. Jag känner att jag faktiskt har lite koll på olika delar trots att jag återigen är ny på jobbet! En stor del handlar om att ha en förståelse om vad andra gör, har gjort och ska göra. Något jag kanske fortfarande inte har helt koll på men jag är åtminstone en bra bit på vägen. Det är dessutom både lärorikt och kul att få jobba så pass nära NCC Building och få en bättre förståelse för deras arbete.

Visionsbild av slutresultatet för MIMO, Källa: https://mimomolndal.se/

Under hösten stundar förhoppningsvis även traineeträffar igen efter alla restriktioner! Tills vi hörs igen ska vi allt få bukt på leran i Mölndal så att vi kan slänga upp ett kontor eller två.

Ha de’ gott!
Rasmus

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Mats Wallander

    24 augusti, 2021 20:00

    Du gör en grym insats, Rasmus. Glad att ha med dig i gänget. Nu blir det ordning på hålen 😉