Bidra till staden som trainee

Tjena! Mitt namn är Rasmus Pettersson och jag är Trainee på Civil West. Efter några år i Oslo och restaurangbranschen så flyttade jag till Göteborg för att läsa till Civilingenjör inom Samhällsbyggnadsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola. Jag förälskade mig snabbt i denna regniga men trots allt glada stad och blev därför väldigt taggad över att bli del av en av stadens stora samhällsutvecklare, NCC.

Jag fick starta min första rotation på Västlänken – E02 Station Centralen. Under mina första veckor gick jag tillsammans med yrkesarbetarna för att få en bättre förståelse för deras arbete. Det var var väldigt nyttigt för någon som själv aldrig har arbetat inom området! Efter det gick jag över till arbetsledare men spenderade fortfarande väldigt mycket tid ute. Då var det väldigt bra att känna yrkesarbetarna och ha en bra förståelse för deras dagliga arbete.

Bildspel: Så här ser det ut idag där Station Centralen ska stå.Karta över Västlänken. Under Skansen Lejonet pågår sprängning för att bygga en tunnel genom berget.

Rotation på Lisebergs nya vattenpark

Efter nyår startade jag min andra rotation på Lisebergs Jubileumsprojekt, JP2- Vattenparken Oceana. Här arbetar jag också som arbetsledare men mer med administrativa uppgifter, kopplat till saneringen av den gamla parkeringen där vattenparken skall byggas. På platsen har det bland annat legat ett gammalt garveri och det är en hel del föroreningar i marken. Dessa måste hanteras och rapporteras till Naturvårdsverket vilket leder till mycket administration.

Så här långt så tycker jag att en av de stora fördelarna med att vara trainee är just att det är så varierande arbetsuppgifter. Dagarna består av allt från att vara ute på plats och arbeta med yrkesarbetare till att jobba administrativt med fakturor, planering och transportsedlar.

Dessutom så är alla otroligt hjälpsamma och svarar mer än gärna på alla frågor, hur självklara de än kan verka för någon med gedigen erfarenhet.

Får bidra till stadsutvecklingen

Som trainee får man ofta vara med på olika möten även om ämnet inte är direkt kopplat till ens arbetsuppgifter. Det är väldigt lärorikt för att förstå hur olika delar av projekten arbetar. För mig är det även otroligt kul att få vara med på två så pass stora projekt som har en så tydlig inverkan på staden. Att få känna att jag är med och bidrar till stadsutvecklingen i denna fantastiska stad jag förälskat mig i.

Jag tar med mig väldigt mycket lärdomar och ser fram emot att lära mig mer och fortsätta bidra till utvecklingen av staden.

Som Glenn hade sagt, Ha de’ gott!

Rasmus

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.