Barnens byggskola på Vetenskapsfestivalen!

Den senaste veckan har jag, och flera av mina kollegor, fått se och vara behjälpliga när hundratals humlebon snickaras ihop. NCC har jobbat med Barnens byggskola i över 10 år och i år har vi provat en ny aktivitet - Vetenskapsfestivalen!

Den senaste veckan har jag, och flera av mina kollegor, fått se och vara behjälpliga när hundratals humlebon snickaras ihop. NCC har jobbat med Barnens byggskola i över 10 år och i år har vi provat en ny aktivitet – Vetenskapsfestivalen!

Syftet med Barnens byggskola är att tidigt ge barn en lekfull introduktion till konstruktion och teknik. Under åren har det byggts allt från fågelholkar och lådbilar och som i år, humlebon.

Så varför just humlebon? Humlorna är en viktig grupp pollinerare, och brist på humlor och bin har stor påverkan på vårt samhälle. I de humlebon som barnen bygger, och får ta med sig hem, kan humledrottningen övervintra i tryggt förvar. Väl hemma kan barnen själv måla sitt humlebo, och det smiddes stora och fantasifulla planer för detta under dagarna.

Jag är fortfarande imponerad av all kreativitet och handlingskraft hos barnen som besökte vår monter. Det är riktigt roligt att se hur de hjälps åt att hålla bitarna åt varandra, inte ger upp när skruven hamnar snett för tredje gången och hur oerhört proffsigt en 7-åring kan hantera en skruvdragare. Alexander, som är vår projektledare för Barnens byggskola, och alla andra som engagerar sig gör verkligen ett fantastiskt arbete för att öka intresset och visa hur kul det är att få bygga och skruva.

För mig var det lite extra kul att få jobba med Barnens byggskola, för Alexander var den som lärde mig att skruva, borra och montera fasadskivor för några år sen när jag gjorde sommarpraktik.

Om du inte haft möjlighet att besöka oss och bygga under Vetenskapsfestivalen, så finns det fortfarande chans. Passa på under Lilla Varvet Funzone vid Frölundaborg den 21 maj, eller varför inte under Kulturkalaset i Göteborg mellan 16-20 augusti. Alla barn över 5 år som vill snickra är välkomma!

Bygg en cool bil, ett rymdskepp eller kanske ett stall till dina enhörningar – det är bara din egen fantasi som sätter gränser. Det kommer finnas gott om material, verktyg och kunnig personal som hjälper till när det behövs.

Så tack NCC för ytterligare en rolig vecka på jobbet, på återhörande!

//Mikaela Landin Hellqvist, Trainee avdelning hus i Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.