Att välkomna hösten!

Så var i alla fall jag tillbaka någorlunda till verkligheten och allt med hösten därtill.

Så var i alla fall jag tillbaka någorlunda till verkligheten och allt med hösten därtill.

För nu får man lov att kalla det för höst, i och med 1:a septembers intågande dagen till ära. Personligen ser jag fram emot en fantastisk och väldigt händelserik sådan och den har för mig redan startat och dragit igång i full fart!

Det började egentligen redan för två veckor sedan (hur kan tiden gå så fort?!) när jag fick chansen att tillsammans med två fantastiska kollegor på min avdelning Jessica Bergendahl, Projektchef Affär, och Anna Åqvist, Projekteringsledare, hålla i en presentation i Dome of Visions. Jag fick tillsammans med de här två inspirerande kollegor och vännerna berätta om vår resa inom företaget för årets nya Kompetensbyggare & praktikanter från LTU. Läs gärna Elinas inlägg här på bloggen om deras dagar! Jag önskar att ni alla fick chansen att höra och inspireras av både Jessica och Anna & deras resor inom företaget. Jag är oerhört tacksam att få kalla dem för mina kollegor och att jag har möjlighet att inspireras dagligdags av dess energi, vilket jag även kommer att få chans att göra under hela hösten som kommer.

Ytterligare en sak som gör att jag välkomnar hösten än mer är att jag i tisdags firade min ett-årsdag här på NCC. Allt jag fått vara med om under denna korta tid gör att jag inspireras än mer och är spänd av förväntan för vad som komma skall. Samtidigt är det läskigt att jag nu går in på mitt sista halvår som trainee. De möjligheter jag fått chansen att vara med på har stärkt och utvecklat mig som person vilket gör att jag inte ångrar för en sekund att jag sökte mig hit och började här för nästan exakt ett år sedan. I samband med detta är det även dags för mig att välkomna detta årets traineer som drar igång med sin uppstartsträff under nästa vecka – vilken resa (och höst) ni har framför er, är lite avundsjuk måste jag erkänna! Bilden nedan är tagen för nästan exakt ett år sedan när vi alla träffades för första gången!

För tillfället sitter jag även på en rotation inom Affär & Marknad på min avdelning där jag får jobba med olika typer av kundplaner och kundanalyser i starten utav våra projekt och vår tidiga affär med potentiella & nuvarande kunder. Jag tycker personligen att det är ett väldigt spännande arbete där jag hittills fått en mycket större insikt i vårt arbete som helhet och där jag får möjlighet att få en inblick i vad som är på gång inom avdelningen men också inom företaget och i branschen. Ulrika som är min handledare i denna rotation är helt suverän och en person som jag ser upp till enormt. Hon är en av många i detta företaget som är oerhört duktig och drivande i allt det hon gör. Ytterligare en kollega med fantastisk energi! Stundtals kommer jag på mig själv hur bra jag har det & inspireras av alla möjligheter jag får och har fått chans till. Hösten börjar redan bli lite uppbokad och jag är spänd av förväntan på vad som komma skall.

Slutligen så har jag nyligen även fått en ny coachande partner som inte är någon mindre än min kära blogg-kollega Mikaela! Inom trainee-programmet så har vi en trainee-kollega som man har möjlighet att höra av sig till varje vecka. Då har vi chansen att prata om vad som händer för stunden, om något känts bra eller mindre bra och hjälpa & stötta varandra. Att jag nu fått Mikaela som verkligen peppar mig till 1000 och har henne som partner under höstens gång känns helt underbart!

Det finns helt enkelt många anledningar till att jag välkomnar hösten med värme och inspireras av allt den har att erbjuda. Tillsammans med underbara kollegor och intressanta arbetsuppgifter kan den inte bli annat än fantastisk! Ha en underbar helg & hoppas ni är lika entusiastiska inför höstens antågande som jag!

/Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.