Årets traineer tar över stafettpinnen

Nu är det dags att presentera NCC:s traineer inom Master traineeprogram, start hösten 2019! De kommer att fortsätta driva bloggen i samma anda som tidigare och dela med sig av sin vardag som trainee inom NCC.

Tack Ida Björhagen och Oscar Möller samt övriga traineer inom 2018 års Master traineeprogram för att ni under året drivit NCC:s studentblogg! Det är nu dags att lämna över stafettpinnen till årets traineer inom Master traineeprogram.

NCC Master Traineeprogram (MTP) vänder sig till utexaminerade civilingenjörer med studieinriktning Väg och Vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri, Industriell ekonomi eller annan bygginriktning. Även du som är utbildad civilekonom är kvalificerad att ansöka. NCC tar in traineer en gång om året med start i september. Är du intresserad av att bli trainee inom NCC? Skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 6 januari 2020.

Trevlig Lucia!

Hälsningar Johanna Jonsson,

Funktionsansvarig Employer Branding inom NCC Sverige

Möt 2019 års Master traineer

 

Från vänster: Evelina, Josefine, Johanna, Ellen och Minh

Evelina Pihl

Mitt namn är Evelina Pihl och jag är bosatt i Göteborg. Efter att ha pluggat Väg och Vatten på Chalmers med mastern Design and Construction Project Management valde jag att börja som trainee på NCC. Jag arbetar inom området Civil West och mitt projekt just nu är Masthuggskajen i centrala Göteborg. Det ska bli två kontor, Våghuset och Brick Studios, som ska stå klara 2022-2023.

Produktionen har precis startat och min första tid här har varit extremt lärorik, många utmaningar för projektet i sig men självklart även mycket nytt för mig som helt ny i branschen.
De första tre månaderna i programmet har sprungit förbi, jag träffar hela tiden nya inspirerande människor och varje dag är unik! Jag är helt säker på att MTP-tiden kommer bli magisk.

Josefine Stadig

Jag heter Josefine Stadig och arbetar på Civil West i Göteborg. Jag kommer från Borås men valde att flytta till Göteborg och Chalmers där jag läste Väg och Vatten. Under mina första månader har jag arbetat som arbetsledare på Bullerplank Västerleden, där vi bygger ett bullerplank. Under mina sista år på Chalmers fick jag upp ögonen för NCC mer och mer och efter att ha arbetat här i tre månader så har jag inte ångrat mig en sekund. Det känns bra att jag hamnade ute i produktion som första rotation så att en förståelse skapas för alla led uppåt. Jag har även fått möjlighet att ha ansvar för och driva egna arbetsuppgifter vilket har varit oerhört utvecklande, och jag skulle rekommendera alla som har möjlighet att ta chansen att bli trainee!

Johanna Henriksson

Jag heter Johanna Henriksson och kommer från den lilla västkuststaden Falkenberg. Jag har under fem år bott i Göteborg och studerat väg och vatten, med inriktning konstruktion och byggnadsteknologi, på Chalmers. Jag gör min traineetjänst i avdelning Building Sydväst och spenderar merparten av min tid i Halmstad och Helsingborg. För fem veckor sedan påbörjade jag min andra rotation som är en kombinerad roll som VDC- och projekteringsledare. Under denna rotation får jag vara delaktig i arbetet att ta fram och kontrollera ritningar och 3D-modeller. Min första tid på NCC har varit väldigt rolig och lärorik. Jag har många kollegor som gärna lär mig nya saker samt låter mig följa med på intressanta möten och roliga platsbesök. Kombinationen av bra kollegor, nya erfarenheter och givande utbildningar gör att
traineeprogrammet känns som en väldigt bra start på arbetslivet.

Ellen Klein

Jag heter Ellen Klein och bor i Göteborg. Jag läste Väg- och vattenprogrammet på Chalmers och inriktade mig mot infrastruktur (trafik, geo, vatten) under min master. Jag tillhör Civil West och ska göra mina flesta rotationer inom projektet E05 Korsvägen som är ett delprojekt av Västlänken i Göteborg. I min nuvarande, och första, rotation hanterar jag kommunikationen med vår beställare genom underrättelser tillsammans med projekteringsledarna. Jag är delaktig i hanteringen av ÄTA-arbeten, vilket i stort sett innebär reglering av merkostnader i och med ändringar och tillägg som kommer under projektets gång. Det har varit en del kontraktsfrågor, vilket har varit lärorikt och helt nytt för mig. Under mina första 3 månader har jag trivts jättebra. Jag fick en bra överlämning från en tidigare trainee och sedan har alla på arbetsplatsen varit väldigt hjälpsamma och haft stort förtroende för mig. Det skall bli intressant att se andra delar av projektet!

Minh Nguyen

Mitt namn är Minh Nguyen och jag har läst civilingenjörsutbildningen Samhällsbyggnad på KTH med inriktning Byggprojektledning. Jag är trainee på Civil Stockholm och just nu gör jag min första rotation ute på Solna simhall. Det är en 3D-fastighet där ett kontor ska byggas ovanpå en simhallsanläggning. Vår entreprenad omfattar mark- och anläggningsarbeten såsom schaktning, spontning, pålning, grundläggning och betongarbeten. Mina tre första månader på NCC har varit otroligt lärorika och ingen dag är den andra lik. Det som är så spännande med att jobba ute i projekt är att det händer nya saker varje dag!

Traineer 2019

Från vänster: Anton, Maria, Hanna, Alexander och Erik.

Anton Robertsson

Jag heter Anton Robertsson, är 25 år gammal och kommer ursprungligen från småländska Vetlanda. Sedan ett par år tillbaka är jag bosatt i Stockholm där jag studerat till civilingenjör inom maskinteknik med inriktning industriell ekonomi på KTH i Stockholm. Till skillnad från mina traineekollegor tillhör jag inget affärsområde. Istället tillhör jag Category Management som är en central inköpsfunktion där jag har min nuvarande rotation.

Under de första månaderna som trainee på Category Management har jag blivit väl omhändertagen. Redan från start kände jag mig som en i gänget och mina dagar har präglats av varierande arbetsuppgifter. Jag har under denna rotation fått arbeta med ramavtalsupphandlingar, prisanalyser, leverantörsuppföljningar och mycket mer. Jag känner att jag redan lärt mig massvis och ser spännande fram emot vad kommande rotationer har att erbjuda!

Maria Dag

Maria Dag här! I våras tog jag civilingenjörsexamen från KTH och efter sommaren började jag som trainee på Building Hus Stockholm. Min första rotation var inköp och nu går jag som projekteringsledare på ett spännande ombyggnadsprojekt vid Odenplan. Traineeprogrammet har givit mig god inblick och bra kunskaper om olika roller inom NCC.

Hanna Widéen

Mitt namn är Hanna Widéen och jag arbetar på Building Bostad, Stockholm. Jag tog min examen i våras från KTH där jag studerade till Civilingenjör inom Samhällsbyggnad. Är för tillfället ute på ett renoveringsprojekt i Fittja där jag jobbar som arbetsledare. Tack vare dem snabba cyklarna i projektet har jag fått lära mig flera olika arbetsmoment under en kort period och hur vi ständigt kan effektivisera vårt arbete. Den första tiden som trainee har gett mig en bra inblick i NCC:s olika verksamheter och jag ser fram emot fler spännande rotationer.

Alexander Paulos

Mitt namn är Alexander Paulos och jag arbetar för avdelningen Building Väst i Göteborg. För fem år sedan bestämde jag mig för att flytta ner till Lund och läsa till civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, inriktning husbyggnadsteknik. Min resa på NCC började med kompetensbyggarprogrammet i Malmö och nu är jag tillbaka i hemstaden Göteborg för att köra Traineeprogrammet.

Just nu gör jag min första rotation som arbetsledare på bostadsprojektet Kvarnbytornet. Ingen dag är lik den andra. De första månaderna har varit fulla med diverse utbildningar, nya ansikten och mycket kaffe. Varierande vardagar passar mig perfekt så ser fram emot kommande år på företaget!

Erik Berefelt

Erik Berefelt heter jag och är trainee på Civil Uppsala/Gävle/Dala. Jag har läst till högskoleingenjör i Byggteknik och därefter kompletterat med en master inom Industriell teknik, båda utbildningarna vid Uppsala Universitet. Under min första tid på NCC har jag varit i Upplands Väsby på projektet Fyrklövern etapp 4 som KMA. Vilket innebär att jag arbetat med frågor gällande kvalitet, miljö och arbetsmiljö i projektet. Projektet startade igång i somras i samband strax innan jag började här. För mig har det underlättat mycket med att sätta sig in projektet och alla handlingar som finns då allting sakta ökat i tempo över tid. Att vara ute i ett projekt är väldigt spännande och omväxlande då nya saker händer varje dag!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.