Anna gästbloggar

Hej allihop! Anna Nygård heter jag som har ordet i detta inlägg. Jag är just nu inne på min 9e månad som trainee på avdelning sydväst, närmare bestämt i Helsingborg. Under dessa månader har jag gjort 2 rotationer men inom samma projekt, Terminalen 1 Etapp 2.

Hej allihop! Anna Nygård heter jag som har ordet i detta inlägg. Jag är just nu inne på min 9e månad som trainee på avdelning sydväst, närmare bestämt i Helsingborg. Under dessa månader har jag gjort 2 rotationer men inom samma projekt, Terminalen 1 Etapp 2.

Varför valde jag att söka till just NCC:s traineetjänst då? När jag började närma mig slutet på min utbildning nere i Lund hade jag absolut ingen aning vad jag ville jobba som, förutom att det var inom byggbranschen. Denna bransch bjuder på otroligt många alternativ och om chansen gavs ville jag testa på lite olika roller. Därför valde jag att söka mig till NCC och det är jag otroligt glad för. NCC är ett stort företag med en otrolig bredd av kompetenser. Så en traineetjänst hos NCC är en unik möjlighet att få testa på vad byggbranschen har att erbjuda. Förutom den unika möjligheten att få prova på olika roller inom företaget är jag otroligt glad över att få vara en del av traineegänget. Vi är ett fantastiskt härligt gäng och vi har fått en väldigt bra sammanhållning i gruppen. Vi bygger ett nätverk som jag hoppas vi ska ha glädje av i många år framöver!

När jag påbörjade min traineetid i augusti förra året inledde jag med att närvara vid projekteringen av Terminalen 1 Etapp 2 – ombyggnaden av Helsingborgs centralstation, en av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar. Ett otroligt spännande projekt med stora utmaningar. En röd tråd genom hela projekteringen var att hitta lösningar som både var byggnadstekniskt effektiva men samtidigt minimerar påverkan för tredjeman. Allmänheten är och kommer vara vårt största fokus under hela projekttiden. Att följa projekteringen var otroligt spännande, både med det stora fokuset på logistik men även att få se installatörer, arkitekter och konstruktörer försöka hitta bästa möjliga lösning för samtliga parter i en så komplex byggnad som Helsingborg C är.

Efter jul var det dags att påbörja etableringen inför produktionsstart. För mig var det ett självklart val att följa projektet ut i produktionen och där är jag idag. Min roll är arbetsledare med huvudfokus på VDC och logistik. Logistiken har stort fokus då varje dag passerar 40 000 människor centralstationen. NCC:s strävan är att Helsingborg C ska fungera som vanligt under hela byggtiden och att såväl trafiken med båtar, tåg och bussar som de resenärer som dagligen passerar terminalen ska påverkas så lite som möjligt.

//Anna

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Marre

    21 augusti, 2019 11:09

    intressant läsning