Almedalen nästa!

Nu är det äntligen dags. Det är dags för Almedalsveckan.

Nu är det äntligen dags. Det är dags för Almedalsveckan.

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland sedan 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak i Almedalen. Från detta har evenemanget vuxit och har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats där det i år är över 4000 evenemang anmälda till årets program. Programmet & veckan ger möjlighet för alla att delta och då debattera olika typer utav samhällsfrågor.

Almedalen 2015, Dome of Visions.

Som traineer fick vi möjlighet att ansöka om att vara med under Almedalsveckan och i år fick jag & min trainee-kollega Henrik chansen att åka med. Så imorgon bär det äntligen av till en vecka fullspäckad med aktiviteter och programpunkter! NCC är på plats och vi håller till i en mindre variant utav Dome of Visions precis vid vattnet i hamnen. Vad jag fått höra är det en helt fantastisk plats, som ni kanske kan se i inläggets huvudbild. Så om ni är på plats under veckan tycker jag helt klart att ni ska kika förbi en eller flera gånger!

Under veckan som programmet pågår, mellan 2a till 9e juli, har vi på NCC ett flertal olika seminarier och programpunkter. För er som vill se hela vårt program, få en översikt eller se vilka ni kan träffa under veckan får ni mer än gärna kika in på vår hemsida.

Några utav de föreläsningar som vi kommer att hålla i Domen under dagarna är exempelvis ”Var finns barnen i våra framtida städer?” där vi kommer diskutera hur vi kan inkludera ett barnrättsperspektiv i stadsplaneringen. Ett annat seminarium som äger rum på torsdag är ”Vägen mot en nationell cykelpolitik – hur kan vi snabbt bygga en säker cykelinfrastruktur?” som behandlar hur en nationell cykelpolitik ska utformas. Ämnesområdena är helt enkelt många och seminarierna på plats täcker ett stort antal områden. Även deltagarlistan för de olika programpunkterna spänner sig mellan allt från Infrastukturministern Anna Johansson till vår hållbarhetsdirektör Christina Lindbäck.

Almedalen 2015, Dome of Visions.

Som ni förstår väntar helt klart en oerhört spännande och givande vecka som både jag & Henrik ser fram emot oerhört mycket. Vi har tidigare aldrig varit med under Almedalen och är spända av förväntan på att komma dit och känna av tempot och energin som alla pratar om.

Under dagarna kommer ni självklart kunna följa oss i flera olika sociala medier. Dels kommer ni kunna följa oss här på bloggen Beyond Construction såklart. Men vi kommer även att finnas på Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram och Snapchat! Vi kommer även att Live-sända alla våra seminarier i Dome of visions på Facebook under veckan så även om ni inte själva är på plats så finns all möjlighet att vara med på distans under veckan som går, i flertalet sociala medier.

Så om vi inte ses i Domen, vilket jag självklart hoppas på, så ses vi i andra kanaler och sociala medier i veckan. Nu kör vi, Almedalen nästa!

//Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.