Almedalen 2017

Så var ska vi börja?! Nu är det snart en vecka sedan vi lämnade Visby och Almedalsveckan 2017 & vilka dagar vi har fått vara med om.

Så var ska vi börja?! Nu är det snart en vecka sedan vi lämnade Visby och Almedalsveckan 2017 & vilka dagar vi har fått vara med om.

Jag och Henrik, trainee på Civil Engineering i Göteborg, fick möjligheten att åka med och närvara under dessa dagar och kom till Gotland redan på lördagen. Alltså dagen innan det officiella programmet för Almedalsveckan drog igång. En dryg vecka senare under söndagen därefter lämnade vi denna fantastiska ö med enorma erfarenheter, upplevelser och minnen i bagaget.

Under de dagar vi var där hade vi på NCC ett flertal seminarier som vi har hållit i vår egen Dome of Visions. Jag kan erkänna att en bättre arbetsplats än den vi haft under föregående vecka är svår att hitta. I år är tredje året som vi har en mindre variant utav Dome of Visions på plats i Almedalen. Den är verkligen något speciellt där den ligger precis vid vattnet och skapar en väldigt unik atmosfär för alla som är där. Kolla in filmen nedan så får ni se vad jag menar.

För att ni ska få en ännu bättre känsla om hur det var på plats, kolla gärna in resterande filmerna från veckan som gått. Ni har även möjlighet att se alla seminarier igen då vi live-sände dessa via Facebook.

Temat för veckan och de seminarier som anordnades i Dome of Visions baserades på vår nordiska undersökning The Inclusive City där vi på NCC vill bidra till att skapa en inkluderande stad för alla. Tillsammans med politiker, experter och samarbetspartners diskuterade vi olika lösningar till den inkluderande staden men även andra frågor under hela veckan som gick. Vi hade totalt nio egna seminarier som alla berörde detta tema. Så spännande och intressant att lyssna på. Så om ni inte gjort det ännu, in och titta på seminarierna i efterhand. Det kan vi verkligen rekommendera!

 

Ni kan även läsa mer specifikt om våra dagar i Almedalen här på bloggen. Här har nämligen medarbetare på NCC som var på plats bloggat under dagarna och berättat om de seminarier, möten och aktiviteter som skett under veckan.

Så för att summera: vilka dagar vi har haft! Väldigt intensiva, men helt underbara. Under veckan har jag fått möta & inspireras utav ett flertal fantastiska och engagerade människor. Dels personer som besöker oss i Domen, men vi har också fått träffa så många inspirerande personer inom vårt företag och fått en mycket större förståelse & beundran över NCC som helhet. Ett stort företag med enorm kompetens inom så många olika områden.

Denna veckan som varit är helt enkelt ett minne för livet och en erfarenhet, som jag tror Henrik håller med om, vi inte velat byta ut mot något. Så tack Gotland och Almedalsveckan för i år!

Nu går vi dock på semester och sommarledighet, så gör även bloggen, så ses vi här om några veckor igen. Till dess önskar vi er alla en magisk sommar!

// Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.