Vi trivs och presterar tillsammans!

På Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har vi en plan för hur vi skapar trivsel och engagemang i projektet Framtidens Sjukhus. Vi arbetar hela tiden aktivt med att skapa en stark teamkänsla för alla medarbetare.

I projektet Framtidens Sjukhus bygger vi nytt och renoverar vårdlokaler på sjukhusen i Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna. Det är ett stort projekt som innebär stor hänsyn till de som rör sig runt våra arbetsplatser, som patienter, besökare och vårdpersonal, och kräver en nära och tät dialog med vår beställare, Region Sörmland.

Stort fokus på att ha roligt och trivas på jobbet

Vi arbetar med sju olika projektmål där ”äntligen måndag” är det viktigaste målet. Det ska vara kul att gå till jobbet, vi ska må bra och ha roligt tillsammans. Vi har till och med uppgraderat målet till ”äntligen måndag varje dag” för att vässa till det lite extra.

I projektet har vi alla olika erfarenheter och lyssnar på varandras idéer och förbättringsförslag. Vi ser att det är viktigt och ökar motivationen när alla att få vara med och påverka sitt arbete och sin arbetssituation. Vi har ställts inför många utmaningar som vi gemensamt hjälpts åt att lösa, vilket har stärkt teamkänslan ytterligare.

För vår del handlar det mycket om att vara ute på arbetsplatsen och att ha en dialog med kollegorna. Om jobbet såklart, men att även se varandra som individer och prata privat. Det är viktigt för trivseln.

Lättare att knyta skorna efter yoga

Tillsammans hittar vi på enkla aktiviteter och fikar ihop. Varje tisdag yogar vi en kvart, istället för den vanliga morgongympan. Detta har blivit ett uppskattat inslag i vardagen. Exempelvis har en äldre snickare berättat att han nu kan knyta skorna lättare efter att ha deltagit på tisdagsyogan i några månader.

Bra avslut på veckan

Veckan avslutas med fredagssamling, där vi alla samlas en kvart innan vi tar helg. Kaffet är på och stämningen på topp! Under samlingen går vi igenom kommande veckas planering och vem som ska jobba med vem. På det sättet får vi ett bra avslut på veckan, hinner önska alla en trevlig helg och får en smidig uppstart kommande vecka.

//Lovisa Rydberg, projektinköpare, och Linnéa Blomberg, arbetsledare NCC Building

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.