Vi löser utmaningar tillsammans

Nu bygger vi en 10 000 kvadratmeter stor vårdbyggnad, som även blir Nyköpings lasaretts nya huvudentré. Vi arbetar tillsammans i projektet Framtidens Sjukhus och att hjälpas åt och dela kunskap med varandra är en förutsättning för att kunna genomföra stora och komplexa sjukhusbyggnationer. Det är också en naturlig och givande del i jobbet för oss båda.

Här i utbyggnaden av Nyköpings lasarett jobbar vi båda som arbetsledare och stöttar varandra på bästa sätt. Att renovera och bygga nya sjukhus är tekniskt komplext och utmanande på många sätt. Extra spännande här är att nya vårdbyggnaden länkar ihop sjukhusets äldre delar.

I projektet är vi ett bra gäng som hjälps åt och tar råd av varandra. Allting går inte att förutse och rita i förväg så en del moment löser vi efter hand tillsammans. En öppen dialog där alla bidrar med sina kunskaper för att lösa problem gör att vi fått ihop ett bra och engagerat team.

Nyköpings lasarett

Ingen dag är den andra lik

Jobbet som arbetsledare är fritt och roligt, om man gillar att jobba med människor. Ingen dag är den andra lik. Vi kan börja dagen med en plan och strax därpå kastas allting omkull och vi får tänka om. Som här om dagen, när materialhissen gick sönder tidigt på morgonen. Då ringde vi in reparatören samtidigt som vi styrde om inlastningen av material och alla transporter som var på väg. Det blev en svettig dag, men vi löste det och hissen kom i gång igen senare på eftermiddagen.

För mig, Eric, har det varit en stor hjälp i rollen som ny arbetsledare att ”ta rygg” på Kenth och se hur han hanterar olika situationer och utmaningar, både som ledare och yrkesman. Jag började som snickare 2013, direkt efter gymnasiet. Parallellt med jobbet har jag gått NCC:s arbetsledarskola för att bredda min yrkes- och ledarskapskompetens.

Jag, Kenth, har arbetat 44 år i byggbranschen med erfarenhet och kompetens från många projekt och har även specialiserat mig på betong och utvändiga fasader. Jag försöker få med Eric i olika sammanhang, då det känns både bra och kul att få dela med mig av mina kunskaper med någon som är intresserad och vill lära sig mer. Eric är också van vid ny teknik och tar lättare till sig nya digitala verktyg.

Känns bra i hjärtat

Projektet ingår Region Sörmlands satsning på Framtidens sjukhus där vi skapar vi både arbetsplatser och vårdlokaler för framtidens sjukvård. Det känns bra i hjärtat att vi får vara med och jobba i ett samhällsviktigt projekt i sin egen stad, att få bygga nya, bra och funktionella vårdutrymmen åt regionen.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.