Inblick

Vi bygger för vårdens hjältar

Snart halvvägs in i projektet Framtidens sjukhus planerar vi inför byggstart av vårt största och mest utmanande delprojekt – en 45.000 kvm stor sjukhusbyggnad på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Under de senaste två åren har vi projekterat för nya, fantastiska byggnader som ska ge Region Sörmland förutsättningar att bedriva framtidens vård. Sjukvårdsverksamheterna har varit involverade genom hela projekteringsarbetet, och tillsammans har vi utformat lokaler som passar olika avdelningars behov. Full av beundran för dessa ”vårdens hjältar” är det en förmån att nu få vara med och bygga det som vi tillsammans ritat.

Hela projektet omfattar ett 30-tal delprojekt på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, Nyköpings lasarett och Mälardalens sjukhus i Eskilstuna. För mig är det ett otroligt inspirerande arbete att få leda kompetenta och engagerade medarbetare i dessa viktiga samhällsutvecklingsprojekt. Vi ser stora synergier i att bygga på de tre sjukhusen samtidigt, vilket också ger våra projektchefer ett bra utbyte och ett gemensamt helhetsperspektiv.
NCC bygger sjukhus på många håll i Sverige och genom våra nätverk hjälps vi åt att dra nytta av varandras erfarenheter.

Söker nya kollegor

Som Eskilstunabo är jag extra stolt över att få bygga lokaler som ska hjälpa Region Sörmland att utföra och utveckla framtidens vård på bästa sätt – för mig, mina närmaste, vänner, kollegor och nästan 300.000 sörmlänningar.

Du som vill jobba i ett spännande och omväxlande projekt där vi utvecklas och lär hela tiden. Välkommen att söka till oss!

/Johan Karlsson
Produktionschef, Framtidens Sjukhus

Gästbloggare

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!