Varför ska man välja NCC?

I vår avdelning behöver vi bli fler, vi har ett stort rekryteringsbehov och det har fått mig att fundera på varför man ska jobba på just NCC. Jag tror att det handlar mycket om möjligheterna till utveckling, men också starka värderingar och arbetsglädje.

I vår avdelning behöver vi bli fler, vi har ett stort rekryteringsbehov och det har fått mig att fundera på varför man ska jobba på just NCC. Jag tror att det handlar mycket om möjligheterna till utveckling, men också starka värderingar och arbetsglädje.

Jag jobbar som avdelningschef på NCC Infrastructure i västra Sverige, vi har många spännande projekt just nu och marknaden är stark och kommer så vara. I vår avdelning behöver vi bli fler, vi har ett stort rekryteringsbehov och det har fått mig att fundera på varför man ska jobba på just NCC. Jag tror att det handlar mycket om möjligheterna till utveckling. I NCC är det till mångt och mycket upp till individen själv att avgöra var man ska ta vägen, så länge man har kompetensen, lämpligheten och engagemanget som krävs.

Värderingar, ödmjukhet och laganda

Ärlighet, tillit och respekt är alltid med oss i det vi gör. Våra värderingar styr oss, det är något som är återkommande i de medarbetarundersökningar vi gör. Nyligen har vi kopplat på konkreta beteenden baserat på värderingarna för att göra det tydligt hur vi ska agera. Här kan du läsa mer om det.

En del av vår framgång ligger i att vi är ödmjuka inför det faktum att ingen enskild person är bäst på allt och att det är genom dialog man löser problem. Även om man gör undersökningar och förarbeten innan man startar ett arbete står man ofta inför oväntade utmaningar och då är samarbete ett måste. Vi löser problem genom att samla ihop olika människors kompetens för att skapa en bra lösning. Därför är lagandan är oerhört viktig och det gäller att etablera ett gott samarbetsklimat med både medarbetare, konsulter och kund för att leverera projekt.

Ständig utveckling

Våra medarbetare är det viktigaste vi har, så att utveckla och stärka kompetensen inom organisationen är helt centralt för oss. Vi lever på att ständigt vässa våra erbjudanden, då säger det sig själv att vi måste utveckla våra anställda. Ett sätt att skapa utveckling är genom utbildning – vi har många interna utbildningar där man kan bredda sin kompetens, eller kanske fördjupa den.

Chans att ta ansvar

Men det är minst lika viktigt att skapa förutsättningar för medarbetare att ta sig an nya utmaningar i form av mer ansvar och att testa på att arbeta i olika typer av roller och projekt. Vi är öppna för att låta medarbetare testa på nya jobb och uppgifter och försöker sporra dem att våga utvecklas i en riktning de kanske inte hade tänkt sig. En karriär måste ju inte röra sig uppåt enligt gängse normer för att vara bra – man kan lika gärna rör sig i sidled.

Dags för något nytt?

Så om du tycker det är dags för något nytt så söker vi medarbetare som driver med tydlighet och engagemang, har affären i fokus och sätter säkerheten först. Kolla in våra lediga jobb här. Kan du hantera utmaningar och lösa problem kommer du trivas bra. Hos oss kommer du att ingå i ett starkt lag med många andra mångfacetterade, proffsiga och oerhört kompetenta kollegor.

Välkommen till NCC i väst!

//Torbjörn Fant, avdelningschef, Civil West, NCC Infrastructure

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Ragnhild

    10 juni, 2022 07:07

    Så trevligt att se att man får arbeta med kortbyxor på era arbetsplatser.