Inblick

Varför ska man jobba på just NCC?

Därför att utveckling, utmaningar, och rörlighet i sidled är kul och utvecklande.

Vi har många spännande projekt just nu och marknaden är grymt stark så det ser fint ut framgent också. I min geografi behöver vi bli fler, vi rekryterar just nu och det har fått mig att fundera på varför man ska jobba på just NCC.

För min del handlar det mycket om möjligheterna till utveckling. I NCC är det till mångt och mycket upp till individen själv att avgöra var man ska ta vägen. Vi har många interna utbildningar där man kan bredda sin kompetens, eller kanske fördjupa den, vi är öppna för att låta medarbetare testa på nya jobb och uppgifter. Dessutom är vi så pass stora att vi har kapacitet till att ta stora, komplexa projekt och det finns inget som utvecklar en person, eller utmanar för del delen, som stora projekt.

För att kunna vinna, genomföra och leverera bra projekt måste vi ständigt vässa oss, då kan man inte köra på i gamla fotspår. Nej, då måste man satsa och ge medarbetare chansen att ta sig an nya utmaningar och att våga utvecklas i en riktning de kanske inte hade tänkt sig. Det är jättebra att medarbetare breddar sina kunskaper genom att prova andra arbetsuppgifter. Variation är nyttigt.

Utrymme för flexibilitet

En karriär måste inte nödvändigtvis gå uppåt för att vara lyckad. Det kan vara lika bra att röra sig i sidled, eller snett uppåt åt något håll. För det är ju kul att utvecklas, ingen vill väl vara kvar på samma ruta hela livet?

Att NCC ger utrymme för flexibilitet tycker jag är oerhört viktigt. I olika faser av livet kan man behöva ha olika roller som ställer olika krav. Exempelvis: En person som tagit sig an en väldigt krävande roll ska kunna välja en mindre betungande tjänst under de tuffa småbarnsåren. För att sedan när barnen är större åter kunna ta på sig mer krävande arbetsuppgifter.

Tycker du att det låter bra? Vi söker platschefer, arbetsledare och projektchefer i Norrlands fyra län: Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Klicka på länkarna för att läsa mer och söka jobben.

Hälsningar från Luleå
//Anders Gard, produktionschef Infra North, NCC Infrastructure

Gästbloggare

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!