Taggad och hungrig på platschefsrollen

Hej alla! Jag har precis avslutat introblocket på Platschefsprogrammet, tillsammans med mina 17 andra med-adepter. Min första reflektion är; herregud vilken kompetens det här företaget sitter på!

Hej alla! Jag har precis avslutat introblocket på Platschefsprogrammet, tillsammans med mina 17 andra med-adepter. Min första reflektion är; herregud vilken kompetens det här företaget sitter på!

Vem är jag då? Jag började min karriär på NCC år 2011 och idag sitter jag som arbetsledare på ett projekt i Tollare, Nacka i Stockholm. En ny stadsdel byggs och vi på Civil East har uppdraget att knyta ihop infrastrukturen. Vi bygger stödmurar för vägar genom området, en kajbyggnation vid vattnet och en enorm trappark. Betong ligger mig varmt om hjärtat och det är inte utan att jag blir lite extra glad när jag tänker på vilka projekt som kan tänkas ligga framför mig.
För en sak är säker – jag älskar mitt jobb!

Jag brinner stort för att arbeta i produktion och kan inte tänka mig att lämna byggbodarna och de leriga skorna. Därför faller det sig ganska naturligt för mig att ta steget in i en platschefsroll. Jag har väl redan från början snuddat vid tanken att det var som PC jag skulle landa en dag och när möjligheten nu gavs tog jag den.

Jag har höga förväntningar på programmet. Det pratas gott om vilket stort nätverk en får och hur lärorikt det är att ha en mentor och jag hoppas att även jag, eller vi alla, kan skriva under på det om cirka ett år. Jag räknar kallt med att NCC kommer ge oss alla de verktyg vi behöver för att bli den bästa versionen av oss själva. Och även om det största ansvaret ligger på oss adepter förutsätter jag att vi kommer få en tydlig vägledning.

Vi fick avsluta dag två med några reflektioner och gruppen konstaterar att vi är taggade och otåliga på framtiden, vi är nytända och supermotiverade.
Och efter den avslutande övningen råder det knappast något tvivel om att vi kommer vara ett gäng kompetenta och hungriga platschefer när vi avslutar programmet.

//Malin Thorhede, arbetsledare Civil East

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.