Stoltheten i att lämna rätt fotavtryck efter sig

När man tänker på NCC så tänker man kanske först och främst på att vi är ett av nordens största byggbolag med uppdrag att bygga nya bostäder, kontor och lokaler. Men det är bara en del av verksamheten. En allt viktigare del, och den del som ligger mig varmast om hjärtat är renovering.

När man tänker på NCC så tänker man kanske först och främst på att vi är ett av nordens största byggbolag med uppdrag att bygga nya bostäder, kontor och lokaler. Men det är bara en del av verksamheten. En allt viktigare del, och den del som ligger mig varmast om hjärtat är renovering.

När jag skriver det här så har precis avtalen för kvarteret Signalen och kvarteret Älgskyttarne blivit klara. Två projekt som vårt fantastiska gäng på Bostadsrenovering ihop med Stockholmshem och deras hyresgäster knådat och bakat under 2 års tid. Äntligen ska dom bli verklighet!

Genom tidig involvering har vi på NCC fått möjligheten att ihop i strategisk partnering med Stockholmshem skapa projekten utifrån renoveringsbehov men även ekonomiska förutsättningar och på så sätt leverera ett totalvärde där vi, från första strecket på pappret, kunnat påverka vad som bör ingå. Där begränsad ekonomi är ett faktum och vi vänder och vrider på varenda krona för att få ut det mesta, men även värderar vad som ger mest nytta i projektet och för de boende.

Fokus har varit, och är i alla våra renoveringsprojekt, att renovera till rätt hyresnivå och ge hyresgästerna en enklare resa genom renoveringen. Det viktigaste för vår kund, och därför även för oss, är att hyresgästerna ska känns sig trygga i renoveringen och ha en förståelse för varför fastigheten behöver underhållas.

Jag känner en sådan enorm stolthet över det arbete som vi gör och kan inte låta bli att undra över vilka livsöden som kommer att utspelas i de fastigheter vi renoverar?

Jag ser framför mig när den nyblivna familjen flyttar in på våning 7 på Atterbomsvägen i Fredhäll. Eller alla dem som varit ifrån sina hem på samma adress, när de får återvända till sina nyrenoverade hem och se hur färgvalen de gjorde för 6 månader sedan motsvarar deras förväntningar och äntligen få se deras inredningsdrömmar bli verklighet. Där vill jag stå, och önska dom välkomna hem, igen.

Jag ser även den nervösa 18-åringen från Kalmar som ska påbörja sin byggnadsingenjörsutbildning i Stockholm. När hen öppnar dörren till sin studentlägenhet vid Rosenlundsparken och tar det första, och kanske största, klivet in i vuxenvärlden.

Eller de två förälskade personerna som ska påbörja sitt livsäventyr genom att bli sambos i den renoverade 2:an på Beckbrännarbacken. Eller kommer grannarna på samma adress inleda nya vänskaper när de tar en kopp kaffe och diskuterar vad de ska plantera i de nya planteringslådorna.

Vem vet vad vi skapar för möjligheter för nya möten mellan grannar eller hem för människor. Men jag vet att jag vill fortsätta vara med på resan och sträva vidare mot att skapa trygga hem för stockholmarna. Det är samhällsbyggare per definition enligt mig. En stolthet och stark känsla av att vi lämnar rätt fotavtryck efter oss.

Se gärna vår film om Residential refurbishment

/Sandra Elstig, projektledare NCC Building

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.