Inblick

Specialist på hemmaplan

Främsta anledningen till att jag sökte mig till NCC och projektet Framtidens Sjukhus var möjligheten att på hemmaplan få jobba med ett omfattande och ovanligt projekt. Från att ha jobbat i mindre projekt med en bred arbetsbeskrivning, ville jag specialisera mig på kostnadsstyrning och ekonomiuppföljning.

När jag började nu efter sommaren hade flera delprojekt pågått i några år och det var kul att komma hit och se att ett så bra samarbete med kunden byggts upp. Det har även varit lätt att vara ny i projektet, ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans, och med NCC:s introduktion, ”onboarding”, har det gått snabbt att komma in företaget.

För mig är drivkraften med att vara i byggbranschen att få se hur någonting växer fram, från ritning till färdig byggnad. Jag har alltid byggt och skapat och vill se resultat. När jag var liten ville jag först bli glasblåsare och sen bygga lastbilar, men jag valde att utbilda mig till byggnadsingenjör vid Mälardalens högskola.

Stolt över att få bygga något som har värde

Hemma på landet utanför Strängnäs, där jag bor med min man och våra två barn, har vi ständigt nya projekt på gång. Just nu håller vi på att renovera vårt gamla torp och bygga bikupor som ska bli klara till våren. Det blir första året med biodling, men det är redan oerhört fascinerande hur bisamhällen fungerar och har gett mig en större förståelse för naturen.

Jag känner mig stolt över att få vara med och bygga Framtidens Sjukhus, att få bygga något som har ett värde för många människor och som bidrar till samhällsutvecklingen.
Jag är full av beundran för vården, dessa engagerade, hängivna och omhändertagande människor. Det känns fantastiskt att vi genom vårt bygge ger dem bättre förutsättningar att genomföra sitt viktiga jobb.

Mälarsjukhuset är ju även mitt och min familjs sjukhus och jag ser framför mig att, när det är klart, få visa mina barn vad vi här tillsammans har byggt för framtiden!

/Matilda Thorslund, Entreprenadingenjör

 

Vill du också vara med och bygga Framtidens Sjukhus? Här hittar du alla lediga jobb i projektet!
Gästbloggare

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!