Rätt lag och laganda är avgörande. Och glass.

Anläggning är ett lagarbete, den ena dagen är inte den andra lik och det gäller att vara flexibel. För när man står där ute och verkligheten inte stämmer med kartan så gäller det att vara kreativ och lösa situationen – tillsammans i laget. För en väg, eller en tunnel, eller en bro, bygger man ju inte ensam. 

Anläggning är ett lagarbete, den ena dagen är inte den andra lik och det gäller att vara flexibel. För när man står där ute och verkligheten inte stämmer med kartan så gäller det att vara kreativ och lösa situationen – tillsammans i laget. För en väg, eller en tunnel, eller en bro, bygger man ju inte ensam. 

Rätt organisation är helt avgörande för att man ska kunna leverera ett framgångsrikt projekt. För det är med produktionen vi står och faller, det är där vi ska leverera det vi har lovat och det är genom starka lag vi genomför lyckade projekt och tar nästa jobb.

God laganda startar med ödmjukhet hos chefen

Har skapar man god laganda då? Jag tror att det handlar mycket om att skapa förutsättningar så att medarbetarna kan göra sina jobb och leverera, se till att alla följer spelets regler och jobba på att alla känner sig inkluderade i laget.

Som chef är det viktigaste inte att vara bäst på precis alla tekniska detaljer, det är viktigare att få laget att röra sig framåt i rätt riktning och då är goda ledaregenskaper och transparens viktigare än att kunna precis allt tekniskt. Fast det förutsätter att man är ödmjuk nog att kunna erkänna det.

Det gäller såklart för alla i projektet att vara ödmjuka i vetskapen om att man inte kan allt själv. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och titta från flera perspektiv för att göra det bästa för projektet.

Att bjuda på sig själv (och glass)

Bilden nedan visar när är vi ute på en av våra turnéer, totalt gör jag och min assistent Sandra tre stycken om året. Det är en liten del av vårt lagarbete och jag tycker det är otroligt viktigt att vi på kontoret kommer ut i produktion och ser vilka utmaningar projekten står inför just nu. Sen är det väldigt trevligt att åter igen få sätta på sig helvarsel och komma ut i produktionen samt se de fantastiska projekt vi bygger.

Jag bygger och stärker inte bara min produktionsgrupp när vi är ute på våra turnéer utan alla som är på bygget får en glass, godis och ett leende, för det är så vi bygger Ett NCC.


Bilder: Sandra Lång

Utveckling stärker laget

Ett starkt lag får man också när man låter medarbetare utvecklas, testa nya saker, fördjupa sina kunskaper eller bredda dem. Vi har stora möjligheter till utveckling på NCC och det finns många olika vägar att gå. Själv har jag haft förmånen att gå flera givande ledarskapsprogram och varit både adept och mentor vilket också har stärkt mig som ledare.

Sunda värderingar som guidar

Jag har jobbat på NCC i drygt tio år i lite olika roller. Jag väljer att vara kvar bland annat för att vi har starka och tydliga värderingar som vägleder oss när vi agerar internt och externt. Vi är ett värderingsstyrt företag och det gläder mig att det blir allt viktigare.

Marknaden är stark och vi ser mycket positivt på framtiden.  Vi behöver förstärka vårt fantastiska lag med fler målinriktade lagspelare som vill bidra till att utveckla oss, och utvecklas med oss. projektchef betong, platschef mark, arbetsledare mark/väg, arbetsledare mark, platschef mark i Bohuslän.  Och här kan du se alla lediga jobb inom anläggning på NCC i väst. Är du mer sugen på att jobba på hus-sidan så letar kollegorna på Building Väst efter nya medarbetare också, kika här.

Ha det gott!

Hälsningar,

//Victoria Modin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.