Platschefsprogrammet gav grymt bra nätverk

Hej! Johan Westling här. Jag har just gått färdigt NCC:s platschefsprogram. Det bästa med utbildningen, förutom kunskapspåfyllningen, är att jag fått ett grymt bra nätverk!

Hej! Johan Westling här. Jag har just gått färdigt NCC:s platschefsprogram. Det bästa med utbildningen, förutom kunskapspåfyllningen, är att jag fått ett grymt bra nätverk!

Enkelt uttryckt består programmet av föreläsningar, hemuppgifter och praktik. Vid starten får också alla deltagare varsin mentor som stöttar genom programmet. Själv jobbar jag i Building med Dalarna som hemmabas. Jag fick en mentor i närområdet, det var skönt.

Det var min chef som uppmuntrade mig att söka utbildningen. Det byggtekniska kände jag mig trygg med efter att ha jobbat som snickare i åtta år och sedan arbetsledare. Nu har jag kompletterat med ekonomi, planering och andra mer teoretiska delar. Det känns bra.

Det krävs en del förkunskaper innan man kan hoppa på programmet. Juridik, produktionsplanering och miljö är några av ämnena som jag behövde läsa innan. Oftast är det kurser om en till två dagar som anordnas av NCC.

Jag tycker det är ett bra upplägg. Att ha förkunskapskurser kombinerat med egna uppgifter inför föreläsningarna gjorde att jag kände mig påläst och kunde fördjupa mina kunskaper. Till exempel när vi hade temat partnering fick vi inför föreläsningen intervjua både en beställare och NCC:are om deras syn på partnering. När sedan partneringledaren kom och föreläste så blev efterföljande frågeställningar och samtal både intressanta och givande.

Men som sagt nätverket är ändå det bästa med det hela. Jag har fått kontakter i både andra geografiska regioner och andra affärsområden. Vi som gick programmet blev en tight grupp, nästa gång jag ska gå in i något nytt har jag ett bra nätverk. Någon har redan gjort det jag ska gå in i och kan ge mig tips och varna om fallgropar. Tack vare utbildningen har jag lärt mig mycket om bredden i företaget och vad vi faktiskt gör.

Johan Westling, platschef Building SE avdelning Uppsala/Gävledala

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.