Ödmjukhet och humor är viktigt i byggbranschen

Det går i vågor. Just nu är det högkonjunktur i vår bransch med mycket att göra och korta ledtider i projekten. Högt tryck alltså. Hur hanterar man det?

Det går i vågor. Just nu är det högkonjunktur i vår bransch med mycket att göra och korta ledtider i projekten. Högt tryck alltså. Hur hanterar man det?

Genom att hjälpas åt! Och ska man jobba tillsammans på ett bra sätt måste man jobba som ett lag. Det går inte att gömma sig bakom en befattningsbeskrivning. Det gäller att vara ödmjuk i vetskapen om att man inte kan allt själv och att man behöver ta ett steg tillbaka och titta från allas perspektiv för att göra det bästa för projektet.

Att jobba inom anläggning är kreativt, socialt och man spenderar dagarna med problemlösning, man jobbar nära både tjänstemän och yrkesarbetare. Man vet inte till 100% vad som finns under ytan förrän man börjar gräva och står man i den situationen att där plötsligt är något okänt i marken så är det bara genom dialog man löser problemet. Och då är samverkan ett måste med alla parter, både internt i projektet och med kunden.

Jag ser också att ödmjukhet ger utrymme för utveckling av en själv som person. Det är ju lättare att ta till sig av influenser, intryck och input när man har grundinställningen att man alltid kan lära sig mer. Och det är ju bra, för vem vill stå och stampa på samma fläck hela sitt liv?

När man sen står inför problem är det bra om man kan skratta ihop. Humor och glädje är ett måste inom vilket jobb som helst för att man ska trivas, och det är nödvändigt att kunna lätta på trycket ibland. Det är en ventil för oss.

Med många projekt i både Helsingborg och hela Skåne, behöver vi anställa folk. Är du en ödmjuk lagspelare som vill ha kul på jobbet och som har erfarenhet av anläggning? Då ska du kolla in den här sidan!

Vi syns!
//Mikael Thulin, produktionschef Civil South

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.