Marklivet – Unik elväg och överraskningar i vardagen

I mitt jobb är det nästan omöjligt att hitta två dagar som är likadana. Jag arbetar som produktionschef inom mark. Den senaste tiden har jag ägnat mycket åt elvägsprojektet eRoadArlanda.

I mitt jobb är det nästan omöjligt att hitta två dagar som är likadana. Jag arbetar som produktionschef inom mark. Den senaste tiden har jag ägnat mycket åt elvägsprojektet eRoadArlanda.

Vi har byggt en två kilometer lång elväg där fordon kan laddas via en skena i vägbanan medan de kör. Ett helt unikt och enormt spännande projekt att få vara en del av där vi skapar ett miljövänligt transportsätt för framtidens gods- och persontrafik via vägnätet.

En vanlig dag på jobbet händer det oförutsedda saker. Det är det som gör det så spännande. Inom mark bygger du på dig erfarenhet allteftersom. Erfarenhet som du använder för att lösa problem som uppstår. Ofta när vi gräver i marken stöter vi på överraskningar som inte finns utsatta. Då får vi tänka till och lösa det själva för att komma vidare.

I det här jobbet är det bra att ha kompetens att hantera utmaningar och vara lösningsinriktad. Man kan aldrig vara helt säker på vad som döljer sig under marken.

Fasen efter grävning är desto mer förutsägbar. Det är då konstruktionen tar form. Den präglas av noggrann planering och ett utförande med hög kvalitet. Man kan säga att erfarenheten man samlar på sig blir en brygga mellan det oförutsedda och de kvalitetskritiska arbetsmoment som projektet innehåller.

Det som gör NCC unikt är att det finns en lite mer familjär känsla här än någon annanstans. Det är svårt att sätta fingret på det. Det är människorna som du har runt omkring dig som gör skillnad. Och jag stöter på samma känsla var jag än är i företaget. Jag tror det är för att vi är duktiga på att skapa bra ledarskap och för att vi arbetar aktivt med våra värderingar – vår ryggrad. Det gör skillnad.

Stefan Hörnfeldt, produktionschef Infra

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.