”Jag ville ha en ny utmaning”

Jag heter Farshad Panahi och arbetar som arbetsledare på NCC Mark. Arbetsuppgifterna varierar med allt från schaktning och grundförstärkning till dränering och utfyllnad.

Jag heter Farshad Panahi och arbetar som arbetsledare på NCC Mark. Arbetsuppgifterna varierar med allt från schaktning och grundförstärkning till dränering och utfyllnad.

Mitt team på åtta personer är just nu i gång med det intensiva projektet Hangar 5 där ett stort område mellan Bromma Flygplats och Bromma Blocks ska bli kontor och långtidshotell.

Jag har arbetat på NCC i sju år, och började med att arbeta som yrkesarbetare. Efter fyra år fick jag möjligheten att skola om mig till arbetsledare. Jag ville ha en ny utmaning och prova på någonting nytt, och även om det var tufft i början så trivs jag nu som fisken i vattnet i min nya roll.

Övergången var tuff i början men jag lärde mig mycket med tiden. Efter ett par månader så hade jag kommit in i den nya rollen. Sedan så blir man aldrig riktigt fullärd och visst det var helt klart en omställning. Innan så hade jag koll på min del och idag så har jag koll och ansvarar för helheten.

Dagarna varierar mycket

Arbetsledaren har som uppgift att planera arbetet och se till att det utförs. Det gäller också att man hela tiden har koll på de andra arbetsgrupperna ute på arbetsplatsen för att förhindra olyckor. Det finns rutiner som vi arbetsledare förhåller oss till men dagarna kan ändå variera mycket.

Dagarna börjar kl. 06:00 med ett morgonmöte, ett så kallat pulsmöte där vi går igenom vad alla grupper ska göra under dagen. Då bedömer vi också eventuella risker att ha koll på. Då är det viktigt att veta var alla olika arbetsgrupper från NCC befinner sig. Det handlar mycket om att ha koll på arbetsmiljön. Sedan brukar jag ta några samtal och besvara några mail innan jag beger mig till platsen där arbetet sker.

Ofta varierar det hur mycket man arbetar på kontoret och i detta fall ”gropen” som är arbetsplatsen. Så man kan säga att dagarna ofta har samma utgångspunkt men sedan så händer det saker som gör att dagarna ändå kan bli helt olika varandra.

/Farshad Panahi, arbetsledare 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.