Jag lär mig nytt – varje dag

Med fem års studier i Uppsala var intresset för hållbarhet min väg in till NCC. Efter att ha jobbat med kartläggning av EPD:er i ett år är jag Supervisor på NCC Stenmaterial i Gävleborg sedan augusti 2022. Och från årsskiftet tar jag över som Site Manager i Dalarna. Vilken resa det är!

Med fem års studier i Uppsala var intresset för hållbarhet min väg in till NCC. Efter att ha jobbat med kartläggning av EPD:er i ett år är jag Supervisor på NCC Stenmaterial i Gävleborg sedan augusti 2022. Och från årsskiftet tar jag över som Site Manager i Dalarna. Vilken resa det är!

Min ingenjörsutbildning var inriktad på miljö- och vattenteknik och därmed i linje med min första roll som junior engineer där jag arbetade med att ta fram EPD:er (EPD är förkortning för Environmental Product Declaration, alltså miljövarudeklaration). Självklart var det lite nervöst att som nyutexaminerad kliva in i verksamheten men där fick jag stor hjälp av min chef Bengt – han var inte bara min chef utan också min mentor och det var väldigt viktigt för mig. Det tycker jag att NCC är riktigt bra på: att ge yngre och nya medarbetare stöd!

Att arbeta med EPD-kartläggning var ett viktigt första steg för mig och i många avseenden extra nyttigt eftersom det betydde att jag skulle arbeta med ett geografiskt ganska stort område. På så vis fick jag chansen att lära känna olika delar av verksamheten OCH många människor i organisationen. Och en hel del människor i branschen utanför NCC. Det har varit väldigt lärorikt för mig.

Som Supervisor i Gävleborg ansvarar jag för tre siter (siter är vad vi kallar täkter eller motsvarande). Även det innebär mycket resande och därmed en massa lärdomar. Om jag ska sammanfatta mitt jobb i ett ord så fick det bli ”roligt”. Jag har roligt på jobbet varje dag – på olika sätt. För varje dag innebär nya utmaningar; Hur kan vi jobba mer cirkulärt? Hur kan vi utveckla återvinningen? Hur ska vi reducera tomgångskörningen i våra täkter?

Faktum är att jag får koppla ihop arbetet med stenmaterial med min bakgrund inom vatten på sätt som en del utomstående kanske inte tänker på. Men vattenfrågan är väldigt viktig i våra täkter och deponier då vi till viss del påverkar grundvattnet. Så den frågan arbetar jag gärna med!

Nu från årsskiftet blir det Dalarna för min del. Jag ska vara Site Manager och då vikariera för en fantastiskt duktig kollega som ska vara föräldraledig. Det ska bli roligt och spännande och jag ser förstås fram emot att lära mig ännu mer. Dalarna är kanske inte nästgårds för mig men det är 1,5 timme med bil så det kommer att gå hur bra som helst.

I Dalarna kommer jag att ansvara för fyra siter men jag kommer huvudsakligen hålla till i Falukrossen – gissa vilken stad den ligger närmast? – som är den överlägset största siten. Jag har tänkt att jag dagligen ska suga åt mig en massa kunskaper om högt och lågt. Bara en sådan sak som att jag befinner mig i en ny geografi. Det kommer vara nya berg, nya kunder, nya medarbetare och en hel del annat.

Hittills har min tid på NCC varit toppen. Jag är, om jag får säga det själv, en väldigt nyfiken människa och jag vill lära känna människor och lära mig nya saker. Det jag inte kan vill jag lära mig och det jag är bra på vill jag bli ännu bättre på. Och det tycker jag att man får möjlighet till på NCC. Jag ser hela tiden fram emot nya erfarenheter!

Är du intresserad av att jobba på NCC? Vi har många lediga tjänster inom NCC Industry just nu i flera delar av landet.

/Tove Engvall

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.