I snabbväxande Varberg bygger vi en riktigt häftig simhall

Att bygga badhus är verkligen kul att få göra. Och att göra det på hemmaplan är förstås något riktigt extra.

Att bygga badhus är verkligen kul att få göra. Och att göra det på hemmaplan är förstås något riktigt extra.

Jag jobbar som projektchef för den nya bad- och simanläggningen i Varberg. Jag tycker såklart att det alltid är kul att bygga, det är ju därför jag har valt att jobba i byggbranschen. Men just badhus är speciellt eftersom de är så uppskattade av kommuninnevånare, det tillför en extra dimension på något sätt.

Vi bygger den nya simanläggningen i Varberg på samma plats som den gamla uttjänta simhallen stod. Den rev vi hösten 2018. Den nya anläggningen kommer att bli något riktigt speciellt, den kommer att innehålla en 50-metersbassäng som är delbar i mitten till två mindre bassänger, det blir två multibassänger med höj- och sänkbar botten, aktivitetsbad med rutschkanor, café som man kan nå både inifrån simhallen och från entrén, och balkong med läktare för publik vid simtävlingar. Med mera, jag har säkert glömt något.

Snabbväxande kommun

Varbergs kommun är en av de kommuner som växer allra snabbast just nu. Det är inte så konstigt för Varberg är en expansiv och visionär ort, här är det mycket på gång och allt fler människor ser tjusningen i att bo i Sveriges surfmecka, västkustens kreativa mittpunkt. Den höga inflyttningstakten har vi på NCC märkt av på andra sätt, vi har nämligen byggt fyra förskolor i strategisk partnering tillsammans med kommunen, och är mitt uppe i produktionen av en femte förskola – Håstensgården.

Jag bor nära Varberg och har spenderat mycket tid där genom åren, så att få vara med och bygga ett sådant här maffigt badhus på hemmaplan är häftigt, det gör mig stolt.

Spana in filmen som Varbergs Fastighets AB har gjort om simhallen.

Vi ses i Varberg!

Hälsningar
/Peter Arvidsson, projektchef NCC Building Sverige

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.